Primăria îi taxează de cinci ori mai mult pe lugojenii care nu au contract cu RETIM-ul

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cel puțin 1.000 de lugojeni nu au contract cu operatorul care ridică deșeurile de la populație, în municipiul Lugoj. Retim a întocmit o situație cu cei care au contractul reziliat pentru neplată și a transmis-o Primăriei Lugoj, care va trebui să achite taxa în locul persoanelor care nu plătesc. Conform unei hotărâri, dată de Consiliului Local Lugoj, toți cei care nu au contract cu Retim sau refuză să plătească vor achita, când își vor plăti impozitele, de cinci ori taxa percepută de operator.

„Pentru utilizatorii serviciilor de salubritate, persoane fizice sau juridice, care nu au încheiat și refuză să încheie contractul de salubritate cu operatorul serviciului, dar și pentru cei nu și-au mai achitat facturile, legiuitorul impune o taxă specială. Această taxă, pentru municipiul Lugoj, a fost stabilită la suma de 42 de lei, de persoană, pe lună, iar Direcția Venituri stabilește cuantumul datorat pentru fiecare caz în parte, comunică și urmărește recuperarea sumelor”,

spune Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului. Pe lângă cele 1.000 de persoane, care au contractul reziliat, mai sunt lugojeni care nu au avut niciodată un contract încheiat. În perioada următoare, Primăria va trece la identificarea lor și îi va obliga să încheie un contract cu Retim, în caz contrar vor plăti de cinci ori taxa percepută de operator. (D. G.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.