Președintele PMP Lugoj s-a înscris în PNL și a demisionat din Consiliul Local Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Consilierul local PMP, Cristian Cornean, și-a prezentat demisia din Consiliul Local Lugoj. Documentul a fost lăsat la Primăria Lugoj, fără a se preciza care este motivul acestui demers. Dan Ciucu, secretarul general al municipiului, spune că, în asemenea cazuri, partidul trebui să propună un înlocuitor.

„Se ia act de demisia consilierului și se declară locul vacant, în prima ședință. Consiliul Local declară locul vacant. După aceea conducerea județeană a partidului trebuie să propună un înlocuitor care va trebui validat”,

a spus Dan Ciucu. Liviu Brîndușoni, candidatul PMP la funcția de primar din partea PMP, spune că a auzit de demisia colegului său, dar nu știe nimic oficial.

„Nu ne-a spus nimic oficial. Am auzit ceva. El e de vreo câteva luni acceptat de PNL”

a declarat Brîndușoni.

Motivul acestei demisii, care i-a luat prin surprindere pe colegii săi din PMP, a fost dezvăluit de către Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj, care a confirmat că Cristian Cornean s-a înscris în Partidul Național Liberal.

Și cum mandatul de consilier a fost obținut în urma candidaturii pe lista PMP, Cristian Cornean a fost nevoit să renunțe la calitatea de ales local. Cristian Cornean se pare că va renunța și la funcția de președinte al organizației PMP Lugoj, având promis (conform unor surse din cadrul PNL) locul trei pe lista de consilieri locali a Partidului Național Liberal, la viitoarele alegeri locale.

Președintele PNL Lugoj a mai menționat că primirea lui Cristian Cornean în PNL a fost discutată și aprobată în Biroul Permanent Local al PNL Lugoj la începutul lunii martie, fiind acceptată și de PNL Timiș. Astfel, Cristian Cornean, fostul președinte al PMP Lugoj, are calea deschisă de a candida la viitoarele alegeri locale, pe un loc eligibil, pentru un nou mandat de consilier local. Dar pe lista Partidului Național Liberal.

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.