Premiul I în Germania pentru pianistul lugojean Filip Eduard Iacob

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pianistul Filip Eduard IACOB, fost elev al Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj, actualmente învățăcel la Hochschule für Musik din Saarbrücken, a performat din nou la un important concurs desfășurat anul trecut în Germania: premiul I, cu punctaj maxim, pentru acompaniament, la Wettbewerbe für das instrumentale und vokale Musizieren der Jugend, concurs la nivel național (Bundeswettbewerb) desfășurat la Lübeck în 2018.

Artistul lugojean, stabilit în 2017 în Germania împreună cu familia, a parcurs, cu un eclatant succes (evoluțiile sale au fost încununate doar cu premiul I) mai multe etape din complexa și exigenta structură competițională germană (concursuri locale, regionale, la nivel de land, internaționale, un masterclass în Luxemburg), atingând un prim vârf al promițătoarei sale cariere anul trecut, cu un excepțional premiu I la un pretențios concurs la nivel național, echivalentul fazei naționale a Olimpiadei Instrumentale din România. Diploma, semnată de dr. Franziska Giffey, ministrul Familiei și Tineretului din Germania, exprimă importanța acordată, la nivel federal, competiției.

Filip Eduard Iacob, o mândrie a școlii pianistice lugojene, cu un uimitor potențial artistic, dublat de o muncă perseverentă, atrage deja atenția lumii muzicale, anunțând o carieră de excepție pe scenele concertistice europene. Un tânăr care face cinste Lugojului, Banatului și României.

Constantin-T. STAN

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

2 comentarii

  1. Felicitari pianistului. In articol ati putea spune ceva mai mult. Cine a fost dascalul pianistului la scoala de muzica, ce rezultate a avut in timpul gimnaziului, etc. Cred ca e mai cinstit si corect decat sa ne batem cu pumnii in piept pentru niste rezultate obtinute dupa plecarea de la scoala lugojana. Scuze daca gresesc.

    • Dragă Bilă,
      Dacă ai fi „răsfoit” site-urile publicațiilor lugojene în ultimii ani, ai fi găsit răspuns la dilemele care te frământă: care au fost profesorii lui Eduard Filip la Lugoj, ce premii a obținut în România (e vorba de zeci de premii importante și mai multe prezențe în Gala Laureaților)etc. Chiar dacă nu ar fi avut rezultate în România, tot era prilej de bucurie că un lugojean se afirmă pe alte meridiane. Aici nu mai contează profesorul (Ionescu sau Popescu), Filip fiind un produs al școlii pianistice lugojene, cu care se poate mândri orice lugojean. Așa cum ne mândrim cu toți muzicienii lugojeni care au plecat în marea lume a muzicii europene: Gy. Kurtág, Paul Dan, Walter Mihai Klepper, Aura Twarowska, Florin Paul, Oana Unc-Marchand și mulți alții. Prin urmare, dragă domnule (doamnă?) Bilă Urs, îți accept scuzele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.