Volei, Divizia A1, feminin. Premieră: locul 5

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

C.S.M. Lugoj – Universitatea NTT Data Cluj
3 – 0 (25:18, 25:14, 25:18)

C.S.M. Lugoj: Diana Balintoni (5p), Nina Jakic (9p),  Andreea Petra (11p), Elena Babic (6p), Ivana Dinic (6p), Nina Kocic (21p),  ,  Katarina Vukomanovic, Georgiana Popa, Daiana Roman, Bianca Albăstroiu, Alexandra Cauc, Andra Badiu, Patricia Bărbulescu.

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic

Universitatea NTT Data Cluj: Adina Stanciu (9p), Raluca Bucur (4p), Sorina Răileanu (11p), Gabriela Dancu (5p), Ioana Vodă (6p), Angelica Podină, Sorina Mocan (3p), Alexandra Ariton, Andreea Tamaş, Paula Tarţa, Tatiana Bara

Antrenori: Luminiţa Pintea – Trombiţaş, Mihaela Sasu – Voivod

 C.S.M. Lugoj – puncte directe: 58 (45 atacuri cu punct, 6 servicii as, 7 blocaje cu punct).

Universitatea NTT Data Cluj:  puncte directe: 38 (31 atacuri cu punct, 1 serviciu as, 6 blocaje cu punct).

Chiar dacă au cedat, în tur, pe Someş, într-un joc în care fiecare set a fost pierdut la limită, e adevărat în condiţiile unui arbitraj cu mari greşeli într-o singură direcţie, lugojencele antrenate de cuplul Segrt – Grbic se prezentau favorite înaintea partidei de sâmbătă. În primul joc oficial din 2019, după ce primele două şanse au fost anulate (amânate) de solicitările aprobate de F.R.V. ale Bacăului de a nu face deplasarea în Banat pentru etapa din campionat şi jocul eliminatoriu din Cupa României, Diana Balintoni şi colegele sale s-au dovedit net superioare Clujului, trupă aflată cu un punct în faţa C.S.M.-ului înaintea jocului. Extrem de motivate şi optimiste în deplasarea la Lugoj, studentele clujene şi-au pus mari speranţe în obţinerea de puncte în jocul direct,  bazându-se, pe lângă rezultatul din tur, pe experienţa competiţională mare şi valoarea Adinei Stanciu, Ralucăi Bucur, Sorinei (Buz) Răileanu, Gabrielei Dancu sau Ioanei Vodă, precum şi pe marea dorinţă a afirmării pe banca tehnică a Luminiţei Trombiţaş, unul din marile nume ale voleiului românesc, aflat la un start foarte bun de campionat alături de elevele sale.

Numai că dorinţa de victorie şi de puncte era cel puţin la fel de mare şi în tabăra C.S.M.-ului, la prima întâlnire oficială cu suporterii în 2019. Iar jocul lugojencelor a fost unul foarte bun pe aproape tot parcursul celor trei seturi, fiecare componentă a sextetului punctând la implicare şi realizări. A fost din nou o zi excelentă a Ninei Kocic, recordman actual de puncte în Divizia A 1, s-a punctat des şi spectaculos din zona centrilor (Petra – debut remarcabil în echipă –  şi Jakic reuşind împreună 20 de puncte !), iar căpitanul Diana Balintoni a fost în numeroase rânduri la originea unor acţiuni pe cât de frumoase, pe atât de eficiente. Secunzii Dinic şi Babic (ultima, serie de opt servicii din săritură soldate finalmente cu puncte) şi-au făcut bine treaba, iar libero-ul Vukomanovic a avut o prestaţie fără cusur. Am enunţat garnitura care a fost în teren în majoritatea timpului, una pe care o vom regăsi cu mare probabilitate în teren şi sâmbătă, la meciul cu Dinamo.

Echipa a abordat meciul într-un set nou de echipament achiziţionat de un nou prieten al voleiului din oraş, Diego Sandri (foto 1), administrator al societăţii Pressgom. De menţionat prezenţa în tribune a legendei sportului sârbesc, Vladimir Grbic, alături de familie, la o nouă victorie a Lugojului. Un talisman preţios, ultima dată alături de CSM la Timişoara, la dramatica victorie din deplasarea de la Agroland.

În condiţiile retragerii bruşte în intersezon a grupării timişorene meciul cu Clujul avea o dublă miză, dorita revanşă urmând să ofere şanse sporite C.S.M. – ului la accederea în Play-Off. Aşa s-a şi întâmplat, Lugojul ocupând în acest moment, în premieră, un loc cinci cât… Cupa Challenge ! Iar poziţia poate fi păstrată în week-end, în Capitală, după ciocnirea cu Dinamo, în cazul unei reuşite. Şi chiar dacă, pe teren propriu, gazdele sunt favorite, expediţia lugojeană îşi propune să adune puncte în clasament, nefiind nevoie de motivaţie suplimentară pentru un eventual succes extern în faţa echipei în alb-roşu. Din rândul căreia atu-urile se cheamă Irina Radu, Alida Cioroianu, Roxana Iancu, Ariana Pârv (jocuri excelente după transferul din iarnă la Dinamo), Sabina Miclea şi Adriana Matei. Să fim alături de sportivele noastre (şi) la dificila partidă din Bucureşti, care începe sâmbătă, 2 februarie, la orele 13,00 (live scor F.R. Volei).

După care aveţi ocazia a vedea campioana în Lugoj, duminică, 10 februarie, de la orele 17,00, în meciul C.S.M. Lugoj – C.S.M. Bucureşti. În care buturuga de zece ori mai mică (financiar, desigur) va încerca să-şi bucure din nou fidelii suporteri cu o evoluţie de apreciat. Hai, C.S.M. Lugoj !

Etapa a XI – a   (26 ianuarie):

C.S.M. Lugoj – Universitatea NTT Data Cluj = 3 : 0 ( 25:18, 25:14,25:18)

Ştiinţa Bacău – Dinamo Bucureşti = 3 : 0 ( 25:12, 27:25,25:18)

C.S.M. Târgovişte – C.S.U. Belor Galaţi = 3 : 0 ( 25:16, 25:11,25:21)

C.S.M. Volei Alba Blaj –  Agroland Timișoara = 3 : 0 (toate jocurile pe care Agroland urma să le dispute în retur se omologhează cu scorul de 3 : 0 în favoarea adversarelor).

C.S.M. Bucureşti  nu a evoluat în această etapă.

 Clasament: 1. CSM VA Blaj  27 p, 2. CSM Bucureşti  23p, 3. CSU Ştiinţa Bacău  18p, 4. CSM Târgovişte 18p, 5. CSM LUGOJ  11p, 6. Agroland Timișoara 10p, 7.Universitatea NTT Data Cluj 9p, 8. Dinamo Bucureşti 7p, 9. CSU Belor Galaţi 0p.

Etapa viitoare (2 februarie):

C.S.M. Bucureşti  – Ştiinţa Bacău (1.02., 19.30, direct DIGI SPORT)

Universitatea NTT Data Cluj – C.S.M. Volei Alba Blaj

Dinamo Bucureşti – C.S.M. LUGOJ

Agroland Timișoara – C.S.M. Târgovişte = 0 : 3 (toate jocurile pe care Agroland urma să le dispute în retur se omologhează cu scorul de 3 : 0 în favoarea adversarelor).

C.S.U. Belor Galaţi  nu evoluea în această etapă

 Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.