Premieră în Europa. Prima ţară care aprobă autoturismele care se vor conduce singure

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Premieră în Europa. Marea Britanie a devenit prima țară care a aprobat tehnologia mașinilor care se conduc singure. Departamentul pentru Transporturi a acordat Ford permisiunea de a folosi tehnologia de asistență pentru șofer pe unele dintre mașinile sale Ford Mustang Mach-E, de-a lungul celor 3.700 km de autostrăzi din Anglia, Scoția și Țara Galilor.

Automobilul cere în continuare atenție la drum, dar șoferul își poate lua mâinile de pe volan și își poate îndepărta picioarele de pe pedale.

Cei care se află în mașini model Mach-E 2023 se pot abona la serviciul hands-free și urmează să fie oferite probe gratuite de 90 de zile.

Aceștia pot seta viteza și distanța pe care doresc să o mențină față de mașina din față, notează Sky News.

Tehnologia monitorizează marcajele rutiere, indicatoarele de viteză și condițiile de trafic pentru a controla direcția, accelerația, frânarea și poziția pe bandă.

Aceasta se activează atunci când mașina detectează autostrada și se dezactivează când a ieșit de pe autostradă.

Aprobarea a fost acordată de către Departamentul pentru Transporturi pentru Ford după ce compania a împărtășit datele vehiculului și după ce au fost efectuate teste pe drumurile britanice și, în total, pe 100.000 de mile de drumuri europene.

Testele din Marea Britanie au inclus trasee cu pericole precum marcaje de bandă uzate, vreme rea și lucrări rutiere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.