Premier League: ce surprize poate oferi „nava amiral” a fotbalului englez în sezonul următor?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Liniștea s-a așternut deja peste stadioanele în care au avut loc ”bătăliile Angliei” din sezonul 2020-2021. Prestigioasa Premier League a mai bifat încă un sezon care a oferit destule surprize plăcute și meciuri spectaculoase fanilor fotbalului englez de calitate.

Urmează, cu începere din august 2021, un nou sezon, iar cotele de pariuri pentru câștigarea următoarei runde au apărut deja. Conform pronosticurilor oferite de Sportingbet, una dintre cele mai titrate case de pariuri, favorita la castigarea viitoarei competiții intercluburi a Premier League este Manchester City, echipa care a câștigat detașat ediția tocmai încheiată, cu o cota de 1.67. Bineînțeles, cotele se pot schimba oricând, însă chiar și la acest moment, pot fi un indicator prețios pentru deznodământul ediției viitoare a campionatului.

Iată câteva evoluții posibile ale viitorului sezon Premier League pe baza celor întâmplate în ediția tocmai încheiată

Pep Guardiola, antrenorul ”cetățenilor” de la Manchester City se poate felicita cu o treabă bine făcută, echipa acumulând nu mai puțin de 86 de puncte din 38 de meciuri jucate. Cu un golaveraj de +51, câștigarea sezonului 2020-2021 al Premier League nu poate fi numită sub nici o formă întâmplare în cazul acestui vechi și prestigios club a cărui carieră în lumea fotbalului începe prin anii 1880. De aceea, și previziunile pentru sezonul următor sunt foarte favorabile clubului, însă lumea fotbalului este plină de neprevăzut, totul fiind posibil în sportul balonului rotund.

”Diavolii roșii” au luptat cu înverșunare pentru a se apropia de locul fruntaș, însă sorții au decis ocuparea locului secund, ceea ce nu este deloc rău pentru clubul Manchester United – un alt clum emblematic al fotbalului englez. Echipa a reușit să aducă prestigiu orașului Manchester fiind împreună cu cei de la City ocupantele primelor două locuri ale clasamentului final din Premier League 2020-2021. Parcursul bun al echipei, dar inconsistența victoriilor, urmate de înfrângeri neașteptate, se reflectă și în cota de numai 7,50 acordată de Sportingbet.ro pentru câștigarea viitorului sezon. Ole Gunnar Solskjær, antrenorul celor de pe Old Trafford, mai are mult de lucru până să poată spune că a călcat pe urmele celebrului Sir Alex Ferguson, celebrul tehnician care a câștigat de nu mai puțin de 13 ori titlul pentru acest club.

Liverpool a reușit să obțină locul al treilea într-un sezon marcat de jucători accidentați sau ieșiți din formă, un parcurs ce se poate traduce ca fiind unul din cele mai proaste de care a avut parte echipa în ultimii ani. Totuși există speranțe destul de mari pentru viitorul sezon, cele 69 de puncte și golaverajul de +26 obținute chiar și în condiții adverse dând un impuls estimărilor pentru atingerea obiectivului primordial, câștigarea Premier League 2021-2022. Cotele de pariuri pentru acest obiectiv se situează acum la 6.50.

A patra clasată în tabloul de final al Premier League, Chelsea, a avut parte de momentul ei de glorie când a învins-o pe titrata Atlético Madrid în finala Champions League. Pentru această victorie importantă, dar și pentru un parcurs care i-a adus nu mai puțin de 67 de puncte și un golaveraj pozitiv de +22, clubul este cotat conform ofertei de pariuri cu 6.50 la șansele de a câștiga sezonul 2020-2021.

Desigur, până la finalul sezonului viitor va trece multă vreme și surprizele pot apărea oricând, de aceea este și recomandat sa verifici regulat fluctuatia cotelor pentru a fi mereu la curent cu ultimele evoluții.

În concluzie, Premier League anunță o competiție cel puțin interesantă cu începere din august 2021, multe din cluburile participante având de reglat conturi cu adversarele și de satisfăcut orgoliile proprii, dar și pe cele ale fanilor entuziaști.

Sursa foto: unsplash.com

Despre admin 6698 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.