Pregătiri pentru utilizarea rachetelor antigrindină

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miercuri, 3 iunie 2020, ora 12.00, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj a avut loc  o întâlnire a Primarului Municipiului Lugoj, Francisc Boldea cu conducerea instituțiilor ce coordonează lansarea rachetelor antigrindină pentru protejarea teritoriului Municipiului Lugoj.

Lansarea de rachete antigrindină este prevăzută începând cu luna august a acestui an. Primăria Municipiului Lugoj a pus la dspoziție un teren în suprafață de 2.500 mp pe Câmpia Libertății unde va fi baza de lansare a celor 32 de rachete antigrindină. Rachetele vor fi operate  de către 8 angajați iar comanda lansării se primește de la un centru special care colaborează cu ANMH pe baza radarelor din zonă pentru a acționa înainte de formarea norului de grindină.

Pe o rază de 10-15 km eficiența utilizării rachetelor antigrindină este mare (80-90%).

Prin utilizarea acestui sistem municipalitatea încearcă să evite calamități asemănătoare cu cele care se produc frecvent în anumite zone ale țării.

1 comentariu

  1. In alte tari cu altfel de democratie, fermierii au dat in judecata administratia locala pentru folosirea acestor rachete. Asta deoarece se polueaza solul si indirect recolta. Atentie la consecintele viitoare. Plus despagubirile pe care le va plati administratia fermierilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.