Pregătirea corespunzătoare a mașinii pentru sezonul rece: baterie, curele de transmisie, anvelope și lichid de parbriz

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Chiar dacă poate părea puțin prematur a se discuta despre condiții de iarnă și pregătirea mașinii pentru sezonul rece, în realitate acum este momentul oportun pentru a pune la punct câteva detalii importante legate de mașina. Înghețul, umezeală și zăpada sunt doar câteva particularități de bază ale sezonului rece care pot transforma orice călătorie cu mașina într-o veritabilă aventură pentru șoferi.

De cele mai multe ori, situațiile neplăcute apar din pricina faptului că mașina nu a fost pregătită în mod corespunzător. Pentru a nu fi luați pe nepregătite de capriciile iernii, pregătirea mașinii pentru sezonul rece ar trebui să înceapă prin verificări amănunțite la anumite componente.

Dacă sezonul cald nu presupune multe provocări pe șosea, în cazul celui rece, situația problemei se schimbă radical. Pentru a nu sări etape importante din procesul de pregătire, am alcătuit o listă cu lucrurile cărora să le acorzi o atenție mai deosebita în aceasta perioadă a anului. Iată așadar cum este recomandat să îți pregătești mașina pentru iarnă!

Verifică starea de funcționare a principalelor componente

Un prim pas în procesul de pregătire al mașinii pentru sezonul rece este acela de a verifică starea de funcționare a componentelor mașinii. Există o serie de componente supuse constant uzurii intense, de aceea este recomandat ca acestea să aibă parte în mod constant de atenția șoferilor. Bateria auto, clasicele curele de transmisie sau discurile și plăcuțele de frână sunt doar câteva dintre componentele ce necesită atenție sporită în mod constant. Pentru o verificare amănunțită, poți lua legătura cu un service auto.

Anvelopele de iarnă

Produsele “vedetă” ale sezonului rece sunt fără doar și poate anvelopele de iarnă având în vedere că acestea au un impact direct atât asupra performanțelor de condus, cât și asupra siguranței. Simplul fapt că acestea reprezintă unica suprafață de contact a mașinii cu solul este un detaliu care ar trebui să dea oricărui șofer de înțeles rolul pe care anvelopele îl au în ceea ce privește siguranță și experiență de condus. Trecerea la anvelopele de iarnă este recomandat a se face în momentul în care temperaturile rămân constant sub 7 grade Celsius, ci nu în momentul în care exista deja zăpada pe carosabil.

Bateria

Printre componentele ce necesita o atenție mai aparte se număra și bateria auto. Deși utilizate în condiții normale, acestea ar trebui să reziste până la o perioadă de 4-5 ani, daca nu este protejata de temperaturile scăzute, această durată poate scădea drastic. Înainte ca sezonul rece să își intre în drepturi, este recomandat să verifici temeinic care este starea de funcționare a bateriei. În sezonul rece este indicat să ai mereu cu tine un set de cabluri de pornire auto pentru a preîntâmpina situațiile neprevăzute.

Lichidul de parbriz

În sezonul rece, nu trebuie neglijat lichidul de parbriz, care trebuie înlocuit cu unul special conceput pentru condiții de iarnă. Lichidul de parbriz conceput pentru sezonul rece nu va îngheța, așa cum se întâmplă cu cel pe care îl utilizăm vara. Cu aceasta ocazie, poți verifica și gradul de uzură al ștergătoarelor de parbriz.

Despre admin 6660 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.