Povestea pâinii și a produselor de panificație care se vând la Băcănia Lugojeană

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Povestea Brutăriei Moara Maria, de la Chizătău, cea care furnizează pâinea de la Băcănia Lugojeană, s-a născut acum 25 de ani, din dragostea unui om pentru grâne și pentru sărbătoarea numită „pâine”. Constantin Ardelean a scris o poveste despre omenie, despre familie, despre bucuria de a munci pământul și de a-i culege roadele, pe care mai apoi le-a transformat în motiv de a ne aduna cu toții la masă. Au fost 25 de ani în care povestea fiecărei pâini începea în lanul de grâu, trecea prin Brutăria Moara Maria, apoi ajungea în casele noastre.

Moștenirea lăsată de fondatorul brutăriei este gustul autentic, dar și dragostea celor pe care i-a adunat în jurul său pentru pâinea românească, gustoasă și sănătoasă. Brutăria Moara Maria nu este doar un spațiu în care se plămădește aluatul și se transformă apoi în pâine, ci sunt 8.000 mp dedicați transformării grâului într-o misiune: aceea de a păstra tradițiile locale și de a duce mai departe povestea.

Construită în satul Chizătău, într-o comunitate de iubitori ai grânelor și pământului strămoșesc, Brutăria păs-trează încă parfumul poveștilor spuse la gură cuptoarelor ce dogoreau în cinstea pâinii.

„2020 a însemnat pentru Brutăria Moara Maria pierderea echilibrului. Dar nu doar din cauza pandemiei, așa cum au resimțit toate afacerile din România, ci pentru că cel care a scris un sfert de secol de istorie a plecat să plămădească aluat, sus, în ceruri. Dar pentru că poveștile frumoase, curate, care izvorăsc din dragoste de oameni nu se pot stinge, Brutăria a continuat să scrie, filă cu filă, și să îi împlinească visul celui care a clădit-o”,

spune Raluca Ardelean, reprezentanta Brutăriei.

De anul trecut, Brutăria a început să scrie un nou capitol al istoriei sale. Alături de Raluca și de Marcel Ardelean, cu fiecare cuptor aprins, cu fiecare pâine caldă așezată pe mese, cu fiecare cozonac dulce sau specialități gustoase, Brutăria Moara Maria a continuat să cinstească tradiția!

După ce a construit și consolidat echipele din câteva  fabrici din România, Raluca a adus toată priceperea, experiența și atenția ei pentru detalii în familia care a primit-o cu atât de multă dragoste. Dorința ei de a duce Brutăria mai departe, de a continuă ce a fost clădit acum 25 de ani, a ajutat-o să urce cu o nouă treaptă frumusețea, prestigiul și calitatea produselor de la Moara Maria.

Continuă tradiția și păstrează rețetele pâinii  sănătoase  făcută din cele mai bune ingrediente, cărora le alătură delicioase produse de panificație.

„Preluarea Brutăriei Moara Maria este cea mai dragă provocare pe care am acceptat-o. Am îmbinat tradiția cu strategia și managementul, astfel încât creșterea Brutăriei a venit natural, cu pași mici, dar siguri. Am păstrat produsele care se făceau în brutărie și pentru care avem clienți pe peste 20 de ani, dar am extins producția și către produse de panificație precum cornulețe, fursecuri și chiar către deserturi ca profiterol sau muffins cu vanilie sau ciocolată. Am creat chiar și produse care nu mai există pe piață, cum sunt „Buchetelele de cozonac”, produs care a ajuns în câteva orașe din țară. Este un cozonac de mărimea unei brioșe, numai bun de potolit o poftă de cozonac sau pentru un eveniment deosebit”,

povestește Raluca.

Fiecare produs creat în Brutărie respectă gustul natural și sănătos pentru clienții din Chizătau, Lugoj, Buziaș, Timișoara, dar și din estul țării, Bacău, Roman sau Iași. Așa cum spune Raluca,

„Am îmbinat gustul bănățean cu cel moldovenesc și am plecat să aducem bucurie pe  mesele românilor de pretutindeni.”

Brutăria Moara Maria trăiește prin fiecare spic de grâu transformat în pâine și cinstește memoria trecutului, prin păstrarea tradiției și modernizarea prezentului, pentru un viitor cu gust autentic românesc.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.