Pompierii din Jena au donat o autospecială de intervenție Serviciului voluntar din Bethausen

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Joi, 5 martie 2020, pompieri din Jena (Germania), oraș înfrățit cu Lugojul, au donat Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență din comuna Bethausen o autospecială pentru intervenții în caz de incendii.

Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență din Bethausen este printre puținele active în zona de est a județului și este format dintr-un echipaj de șase pompieri, care intervine pe teritoriul a cinci comune învecinate, primind aprecieri în nenumărate rânduri de la pompierii lugojeni, pentru intervențiile prompte și sprijinul acordat. Serviciul de voluntari și-a desfășurat activitatea, până în prezent, cu o altă mașină Mercedes, fabricată în 1973, dotată cu un bazin de capacitate 2000 de litri.

„Avem, cred, singura echipă de voluntari din județul Timiș care-și face treaba și intervine când apar probleme, de aceea ne bucurăm de această autospecială, deoarece siguranța locuitorilor din comuna Bethausen, dar și a celor din comunele învecinate e mai presus de orice. Le mulțumim prietenilor noștri din Jena, pentru gestul făcut. Ne dorim să nu o folosim foarte des, însă trebuie să fim pregătiți în orice clipă să facem față incendiilor, inundaților sau oricăror altor probleme care apar”,

ne-a declarat Ioan Lihoni, primarul comunei Bethausen.

Autospeciala marca Mercedes, primită de la pompierii din Jena se află într-o stare impecabilă de funcționare, valoarea pe piață a acesteia fiind de 19.000 de euro.

„Ne dorim să continuăm această relație de prietenie, iar această donație nu face decât să-i ajute pe voluntarii din Bethausen. Este o mașină Mercedes, fără rezervor, însă are 900 de metri de furtun”, ne-a spus Roland Doppel, mașinist în cadrul serviciului din Jena, cel care s-a implicat de peste 25 de ani în legăturile de prietenie dintre pompierii din Lugoj și zona aferentă și cei din orașul german și cel care are un rol determinant în  toate actele de donație, indiferent că sunt autospeciale sau echipamente.

Până în prezent, pompierii din Jena au contribuit de mai multe ori la dotarea Detașamentului de Pompieri Lugoj cu echipamente și autospeciale din Germania, dar și a serviciului de pompieri voluntari din Ohaba Lungă, care a primit, de asemenea, o mașină de intervenție Mercedes.

 

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.