Poliţiştii au intrat peste societăţile lugojene care exploatează ilegal lemnul din păduri

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În baza planului comun de acțiune „Scutul Pădurii”, polițiștii din cadrul Compartimentului de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu specialiști din cadrul Direcției Silvice Timiș, au efectuat controale în partiziile aflate în exploatare, pe raza Ocolului Silvic Lugoj.

Astfel, în urma activităților desfășurate, la două societăți comerciale de pe raza municipiului Lugoj, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, pentru expedierea, transportul, primirea, depozitarea sau prelucrarea de către deținătorii depozitelor a materialelor lemnoase fără proveniență legală și deținerea de materiale lemnoase fără documente legale, în valoare totală de 8.000 lei.

Polițiștii au procedat la confiscarea cantității totale de 120,36 mc material lemnos, în valoare de aproximativ 21.085 lei. De asemenea au fost identificați un număr de 46 de arbori prejudiciați în timpul exploatării, fiind calculată o valoare totală a pagubelor de 3.585,22 lei. Polițiștii efectuează în continuare cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările comiterii faptelor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.