Poetul Nicolae Silade a fost inclus în „Enciclopedia scriitorilor români contemporani de pretutindeni”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Poetul Nicolae Silade a fost inclus în „Enciclopedia scriitorilor români contemporani de pretutindeni”, realizată de acad. Mihai Cimpoi și poetul Traian Vasilcău.

Impozantul volum de 1.200 de pagini, tipărit în condiții grafice excelente, la Tipografia Centrală din Chișinău, cuprinde nu mai puțin de 1.146 (una mie una sută patruzeci și șase) de scriitori români din lumea întreagă.

„Enciclopedia scriitorilor români contemporani de pretutindeni” a fost lansată la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, vineri, 24 ianuarie 2020, de Ziua Unirii Principatelor Române.

Ediția a fost coordonată de către acad. Mihai Cimpoi, iar autorul ideii și director de proiect a fost poetul Traian Vasilcău.

Academicianul Mihai Cimpoi a menționat că volumul cuprinde 1146 de scriitori din peste 50 de țări ale lumii și se prezintă ca un pandant ilustrativ la „Dicționarul general al literaturii române”, coordonat de acad. Eugen Simion.

Traian Vasilcău a spus că a muncit la enciclopedie timp de 10 ani și trei luni și că este pentru prima dată când într-o asemenea sinteză se regăsesc scriitori din Australia, Franța, Italia, Noua Zeelandă, Norvegia, Statele Unite ale Americii și din alte țări.

Alina OLAR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.