Poetul Mihai Eminescu omagiat la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Printr-o suită de activități cu caracter transdisciplinar s-a urmărit familiarizarea elevilor cu viața și opera marelui poet. În acest sens, din clasă în clasă s-au citit fragmente din creația literară și din biografia scriitorului.

Profesoara de limba și literatura română, Olariu Bianca, a prezentat viața și activitatea poetului Mihai Eminescu folosindu-se de mijloace moderne, a organizat concursuri, a cântat împreună cu elevii cântece pe versuri eminesciene. Elevii au realizat un panou tematic, s-au implicat  în  dezbateri pornind  de la vizionarea unui documentar, au citit și recitat poezii pe care le-au ilustrat apoi în desene.

Clasele primare au avut o activitate inedită și originală propusă de prof. Mihaela Kristof, directorul școlii, în colaborare cu profesorii Nicoleta Sîrbu și Eugen Kristof.

Elevii au recitat poezii intrând în rolurile recitate costumați (în Baiazid, Mircea cel Bătrân, pentru a recita Scrisoarea III), în înger, demon, floare albastră, Făt Frumos, lebădă, păsărele, lună, au purtat „crenguțe” mimând codrul și recitând poeziile „Revedere” și „Codrule, codruțule”.

Cei care au recitat cel mai frumos și corect au fost recompensați cu semne de carte, ecusoane cu portretul poetului Mihai Eminescu și cu diplome.

Activitatea s-a dorit a fi o acțiune educativă ce a avut în vedere cultivarea valorilor autentice și promovarea unor modele culturale, fiind un bun prilej de a-i apropia pe copii de literatura română.

AL PRESS

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.