Peste 1000 de copii au învățat să programeze prin intermediul a peste 2000 de ore de predare

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Cea mai recentă ediție a sesiunii de cursuri gratuite de programare pentru copiii din cadrul inițiativei Code Hero este acum finalizată!

Începută în toamna anului trecut, cea de-a patra iterație a programului „Code Hero” a ajutat copiii din mediul rural și din orașele mici să învețe bazele programării prin joacă. Copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 8 și 19 ani au fost încurajați să se înscrie la cursurile de programare. Astfel, ei au învățat să creeze proiecte interactive, jocuri sau povești pe parcursul celor trei luni de cursuri săptămânale, sub supravegherea a peste 100 de mentori care sunt specialiști IT și care au trecut prin sesiuni de formare pedagogică.

Acest curriculum a constat în cursuri de programare prin intermediul limbajelor de programare Scratch, Python și C++, axate pe dezvoltare de jocuri, inteligență artificială și IoT (Internetul Lucrurilor). Tinerii mai au parte de un set de masterclassuri: niște sesiuni interactive care oferă cursanților posibilitatea de a se dezvolta atât pe plan personal, cât și profesional în peisajul digital. Aceste sesiuni dezbat o serie de subiecte esențiale, cum ar fi educația financiară, realizarea unei prezentări de impact sau educația mediatică, pentru a combate dezinformarea. La finalul fiecărei sesiuni a avut loc un hackathon: o oportunitate de a colabora, de a face brainstorming și de a-și îmbunătăți proiectele. Noua ediție a promovat un curs nou-nouț numit „Eroii Internetului“, axat pe noțiuni de siguranță în mediul digital.

Ce face acest proiect să fie relevant?

„Code Hero“ oferă tinerilor din mediul rural și din orașele mici competențele de care vor avea nevoie pentru viitoarele locuri de muncă. Acesta a fost dezvoltat pentru a oferi tuturor copiilor o șansă egală la un viitor mai bun și pentru a diminua impactul negativ pe termen lung al perturbării educației cauzate de pandemie.

Un elev Code Hero a menționat: „Am participat la modulul de nivel intermediar Python. Mi-a plăcut și am avut parte de sprijinul mentorului meu pe tot parcursul cursului. Cel mai mult mi-a plăcut Turtle! De asemenea, aștept cu nerăbdare următoarele cursuri.“

Învingeți deficitul de competențe digitale cu o educație de calitate prin „Code Hero”

„Code Hero” este un program lansat de Cartea Daliei (Cartea Daliei) în 2020. Această inițiativă a fost disponibilă în patru ediții în parteneriat cu Societe Generale Global Solution Centre. Din 2020, o comunitate de peste 600 de voluntari (angajați IT sau studenți în acest domeniu) au îndrumat peste 5000 de copii pentru a-și dezvolta atât competențele digitale, cât și cele personale.

Oana Ciherean, fondatoarea Cartea Daliei, a declarat: „Noi, cei care modelăm lumea prin codul pe care îl scriem, suntem responsabili să ne asigurăm că niciun copil nu va fi lăsat pe dinafară din lumea digitală pe care o creăm pentru mâine.”

 Am dezvoltat acest program în colaborare cu Societe Generale Global Solution Centre, o companie recunoscută cu numeroase premii în domeniul responsabilității sociale corporative. Au fost desemnați „Business Leader în CSR” la „Gala Premiilor ABSL” timp de doi ani consecutivi, iar Code Hero a primit premiul „Inițiativa CSR a anului” la „Gala Premiilor” organizată de Romanian Outsourcing and Share Services în 2021.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.