Peste 100 de animale au fost sterilizate la Lugoj. Campania marca Free Amely, un succes

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Adăpostul Free Amely a organizat în perioada 24-26 mai prima campanie de castrare gratuită din acest an pentru câini și pisici. Acțiunea a fost un succes, fiind sterilizate în total 106 animale, dintre care 55 de câini și 51 de pisici. Numărul a fost mai mare decât cel scontat. Înscrise pe listă au fost 80 de patrupede, însă au venit mulți stăpâni cu animalele de companie, fără să anunțe.

În aceste condiții munca medicilor a fost prelungită până târziu în noapte, deși programul era stabilit până la ora 18.

„S-au descurcat foarte bine. Au fost doi medici veterinari, au fost șase studenți la medicină veterinară și au fost doi tineri voluntari din Tapia. Vineri noaptea am lucrat până la ora 1, sâmbătă până la 22.30, iar duminică până seara. Din cele 106 animale sterilizate, cinci au fost din adăpostul nostru, iar 101 au fost cu stăpân”,

a declarat Elena Balaj, președinte Free Amely Lugoj. Campania de sterilizare a fost fără îndoială un succes, datorită numărului mare de animale care au fost aduse pentru sterilizare. Mai mulți factori au contribuit la succesul campaniei, spun organizatorii.

„În primul rând cred că populația și-a dat seama că soluția este sterilizarea, în al doilea rând succesul s-a datorat presei locale care a promovat această campanie și nu în ultimul rând, profesionalismului echipei medicale”,

a adăugat Elena Balaj, președinte Free Amely. Odată cu această campanie de sterilizare au fost donate 22 kg de mâncare pentru câini și o sumă de 450 de lei.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.