Percheziții la persoane bănuite de înșelăciuni cu fonduri europene

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lugoj, au efectuat, miercuri, 31 octombrie 2018, patru percheziţii domiciliare, două în Lugoj, una în localitatea Dumbrava și una în județul Hunedoara, la sediul unor societăți comerciale și la domiciliul unei persoane bănuită de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosirea instru-mentelor false și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Perchezițiile au vizat probarea activităţii infracţionale a unui bărbat, în vârstă de 46 de ani, bănuit că, în perioada mai-septembrie 2018, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a indus în eroare mai multe persoane cu privire la facilitarea obținerii de fonduri euro-pene, prin întocmirea de contracte fic-tive de finanțare, semnând în fals în numele reprezentanților instituțiilor publice respective.

Totodată pentru realizarea acestor contracte, cel în cauză și-a procurat ștampile false, cum sunt cele folosite de instituțiile competente, și a întocmit în fals acte notariale, pe care le autentifica în fals cu ajutorul unui dispozitiv fals de marcare notarial, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 140.000 de lei”, au anunțat reprezentanții IPJ Timiș.

În cauză a fost pus în aplicare un mandat de aducere, o persoană fiind condusă la sediul poliției pentru audieri. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe medii de stocare, ștampile, documente financiar-contabile și alte documente necesare documentării activității infracționale. Cercetările continuă în vederea documentării în-tregii activității infracționale și pentru recuperarea totală a prejudiciului.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.