Pentru Aura Twarowska, niciodată toamna nu fu mai… bogată

Neodihna, spiritul întreprinzător, dinamic, generos, dar şi dorinţa arzătoare de a demonstra că îşi iubeşte Lugojul natal, al cărui Cetăţean de Onoare este, dorind să dovedească cu argumente forte că nu întâmplător Lugojul  a fost denumit „Mica Vienă” sau „Capitala culturală a Banatului”, au determinat-o pe Aura să aibă o agendă de lucru foarte încărcată (aşa cum s-a şi ne-a obişnuit, de altfel), făcând din ea o adevărată ambasadoare, purtând cu sine muzica cea valoroasă, spiritul de prietenie şi multe alte atribute care o caracterizează.

Toamna este considerată a fi anotimpul recoltelor bogate, pentru truditorii ogoarelor. Aşa este şi pentru Aura, această toamnă! Coordonatele pe care îşi axează bogata sa activitate sunt în număr de trei: cariera solistică, managementul şi pedagogia vocală.

Începând cu luna septembrie, este reprezentată de Agenţia Artistică din Viena „Opera 4u”.  Colaborarea va debuta  cu Opera din Graz (Cavalleria Rusticana de P. Mascagni), Primul spectacol va avea loc în luna octombrie. Între timp, pregăteşte împreună cu AC Kratima (ea în calitate de director artistic), un proiect minunat, OPERA SACRA, spectacol care va avea loc la Domul Romano-Catolic din Piaţa Unirii – Timişoara, care va cuprinde, evident, numere sacre (arii, coruri) din opere. Au confirmat prezenţa, alături de celebra Aura Twarowska, soprana Paula Iancic de la Opera din Berlin şi basul Bogdan Taloș, de la Opera din Düsseldorf.

În data de 20-21 octombrie a.c., la Lugoj, va avea  loc prima ediţie a  Concursului  Tiberiu Brediceanu.

Iată ce ne-a declarat Aura, în legătură cu acest eveniment:

„Sunt o iubitoare, dar şi un mare promotor, în acelaşi timp, al lui Tiberiu Brediceanu! Am susţinut multe recitaluri Brediceanu, la: ICR Viena, Muzeul de Artă Timişoara, la Teatrul Traian Grozăvescu Lugoj, iar în noiembrie o să îl cânt şi o să-i  încânt (sper) pe melomanii  din Cipru, la Nicosia. Concursul Tiberiu Brediceanu va fi foarte important în promovarea muzicii compozitorului în rândul tinerilor muzicieni români şi străini.

În programul concursului, din şase piese, două sunt compuse de Brediceanu. Avem deja foarte mulţi interesaţi să participe şi ne aşteptăm la un număr foarte  mare de participanţi. Sunt Directorul Artistic al competiţiei, iar prof. dr. Constantin Stan e organizatorul. Sper să facem echipă foarte valoroasă, ale cărei rezultate să fie unele excepţionale, aşa cum au fost şi eforturile pe care le-am depus pentru reuşita acestui concurs inedit.

Mulţumim anticipat pe această cale tuturor „actorilor” care s-au implicat şi se vor implica  în organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment muzical de excepţie, în special Primăriei Lugoj pentru sprijinul financiar consistent acordat, dar şi primarului ing. prof. Francisc Boldea, care totdeauna este foarte receptiv faţă de acţiunile propuse de mine, dar nu numai, fiind un adevă-rat lugojean care doreşte să demonstreze că Lugojul îşi merită cu prisosinţă „supranumele” de „Mica Vienă” sau „Capitala  culturală (spirituală) a Banatului”.

Consider că, dintre toţi reprezentanţii de seamă ai Lugojului, Tiberiu Brediceanu poate face „cea mai bună reclamă oraşului” E cel mai tare! Muzica lui, cu specific folcloric românesc, e valoroasă oriunde se cântă!”

Până la sfârşitul toamnei, Aura mai urmează să susţină un Requiem de Verdi, la Berlin, şi un Masterclass de Canto în Timişoara. Ce mai poţi spune? Poate doar că: Pentru Aura Twarowska, niciodată toamna nu fu mai… bogată!

Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.