Pentru a-şi spori natalitatea, Ungaria va oferi 30.000 de euro cuplurilor cu trei copii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Guvernul maghiar a găsit soluția pentru a stimula natalitatea țării: va oferi un ajutor de 10 milioane de forinți (30.590 euro) cuplurilor căsătorite care au trei copii. Pentru premierul ungar Viktor Orban nu se pune problema diminuării declinului demografic al țării prin imigrația economică, scrie Le Figaro. Încă de la începutul lunii iulie, guvernul a oferit un împrumut cuplurilor căsătorite eligibile pe care acestea nu vor mai trebui să îl ramburseze dacă au trei copii.

Conform ziarului francez, dacă cuplurile respective fac un copil într-o perioadă de cinci ani, dobânda împrumutului lor este suspendată pe viață, iar rambursările lunare sunt întrerupte timp de trei ani. Un al doilea copil le permite o a doua pauză, de trei ani. La al treilea copil, cuplurile nu mai trebuie să ramburseze împrumutul. Există însă și condiții care trebuie îndeplinite de cuplurile care vor acești bani: trebuie să fie prima căsătorie pentru unul dintre soți, soția trebuie să aibă între 18 și 40 de ani, iar unul dintre soți trebuie să-și fi plătit contribuțiile sociale timp de 180 de zile în Ungaria.

O altă condiție esențială este ca primul copil să se nască în cinci ani de la primirea ajutorului. Dacă nu se naște niciun copil sau cuplul divorțează înainte de acest termen, familia are doar 120 de zile la dispoziție, adică patru luni, pentru a rambursa împrumutul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.