Pe treptele vântului, un performance lirico-muzical cu poezii de Rolf Bossert

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Seara muzical-lirică „Pe scările vântului”, care va avea loc la data de 23 iunie 2022, la ora 19.30 în sala Teatrului German de Stat Timișoara, aduce un omagiu operei poetului german Rolf Bossert, născut în 1952 la Reșița și decedat în 1986 la Frankfurt am Main.

Seara care face parte din cadrul conferinței „50 de ani de la înființarea Grupului de Acțiune Banat”. Bossert a fost membru al Grupului de Acțiune Banat, o asociație de scriitori, poeți și publiciști româno-germani care s-a format în primăvara anului 1972 ca platformă de discuții și schimburi literare, a fost observată și hărțuită de serviciul secret românesc Securitate, iar apoi dizolvată încă din 1975 de către organele de stat ale regimului dictatorial Ceaușescu.

Omagiul adus poetului Rolf Bossert face parte din anul aniversar 2022 „50 de ani de activitate a Grupului de Acțiune Banat”. Întregul spectacol se bazează pe ideea lui Maurice de Martin de a încadra sau contrasta poemele lui Bossert cu muzica contemporană de avangardă și de a le condensa într-o lectură scenică-concertantă.

Cadrul muzical, conceput în acest scop, constă într-un amestec idiosincratic: de la Krautrock la folclor românesc și până la structuri sonore ale muzicii contemporane.

În condiții dificile de pandemie, piesa a fost prezentată în premieră la DSTT în octombrie 2021. În colaborare cu chitaristul de jazz Sian Brie de la Reșița, precum și cu actrița Oana Vidoni și actorul Alexandru Mihăescu de la Teatrul German de Stat Timișoara, poate fi acum trăită live pentru a doua oară!

Mai multe informații, AICI

Concept: Maurice de Martin
Parteneri: Centrul Cultural German Timișoara, Kulturwerk Banater Schwaben e. V., Forumul Cultural German Europa de Est, Consulatul Germaniei la Timișoara, Universitatea Politehnică Timișoara, Teatrul German de Stat Timișoara

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.