Parlamentul European a lansat apelul de depunere a candidaturilor la Premiul pentru jurnalism

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Parlamentul European a lansat apelul de depunere a candidaturilor la Premiul Daphne Caruana Galizia pentru jurnalism. Premiul va recompensa anual jurnalismul care promovează sau apără principiile și valorile fundamentale ale Uniunii Europene, cum ar fi demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului.

Apelul este deschis jurnaliștilor profesioniști și echipelor de jurnaliști profesioniști de orice naționalitate care pot trimite materiale aprofundate care au fost publicate sau difuzate de mass-media dintr-unul dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Scopul este de a sprijini și a evidenția importanța jurnalismului în protejarea libertății, egalității și șanselor.

Un juriu independent format din reprezentanți ai presei și ai societății civile din cele 27 de state membre europene și reprezentanți ai principalelor asociații europene de jurnalism va alege câștigătorul. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în fiecare an în jurul datei de 16 octombrie, data la care a fost asasinată Daphne Caruana Galizia. În 2021, ceremonia de premiere va avea loc joi, 14 octombrie, la sediul Parlamentului European.

Premiul în valoare de 20 000 de euro demonstrează sprijinul Parlamentului European pentru jurnalismul de investigație și importanța presei libere.

Cine a fost Daphne Caruana Galizia

Daphne Caruana Galizia a fost o jurnalistă și activistă anticorupție malteză care a raportat pe larg despre corupție, spălare de bani, crima organizată, vânzarea cetățeniei și legăturile guvernului maltez cu documentele Panama. În urma hărțuirii și amenințărilor, a fost ucisă într-o explozie a unei mașini-capcană la 16 octombrie 2017.

Detalii: https://daphnejournalismprize.eu/

facebook.com/europeanparliament/

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.