Pariorii din Regatul Unit nu vor mai putea folosi carduri de credit

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Comisia britanică pentru jocuri de noroc a decis ca, începând cu 14 aprilie 2020, rezidenții din Regatul Unit să nu mai poată folosi cardul de credit pentru a depune bani în conturile deschise la casele de pariuri online. Măsura vizează 800.000 de persoane. Aproximativ 22% dintre acestea au probleme cu adicția.

Anul 2020 aduce o schimbare majoră în industria jocurilor din Marea Britanie. În contextul în care un studiu a relevat faptul că 22% din jucătorii care folosesc cardul de credit au probleme cu adicția, Gambling Commission (autoritatea britanică care reglementează jocurile de noroc) a decis ca acest instrument financiar online să fie interzis începând cu data de 14 aprilie. Interdicția acoperă și portofelele electronice care pot fi alimentate prin intermediul cardurilor de credit, precum PayPal sau Skrill.

„Cardul de credit, în combinație cu gamblingul, poate duce la o suferință financiară considerabilă. Interdicția ar trebui să reducă din riscurile la care se expun consumatorii care joacă banii pe care nu îi au”, a declarat Neil McArthur, președintele executiv al Comisiei pentru jocuri de noroc. Acesta a fost completat de Helen Whately, ministrul Culturii: „În timp ce milioane de oameni pariază în mod responsabil, am întâlnit persoane care și-au distrus viața din cauza adicției”.

Presa britanică a scris că 10,5 milioane din cele 24 de milioane de adulți din Marea Britanie au pariat măcar o dată în viață.  800.000 de pariori au folosit cardul de credit în anul 2019 pentru a-și alimenta conturile deschise la agențiile de pariuri. Unii dintre ei au cerut extinderea limitei de credit după consumarea sumei inițiale de pe card.

Două cazuri concrete

Chris Murphy este unul dintre exemplele negative. El a mărturisit celor de la bbc.com că de 10 ani încearcă să nu mai parieze, dar nu se poate opri. În acest timp, a pierdut peste 100.000 de lire sterline. „Au fost luni în care am reușit să nu mai pariez, apoi am luat bani de pe cardul de credit. În ziua următoare nu mai aveam niciun ban”, a povestit Murphy.

„Josh”, un alt jucător cu probleme, a relatat că a făcut o datorie de 600.000 de lire sterline pentru că a folosit cardul de credit: „Am jucat la recuperare, deși toată lumea îmi spunea să nu fac acest lucru. Am săpat o groapă tot mai adâncă, extinzând liniile de credit. Acum voi avea nevoie de zece ani ca să plătesc toată datoria”. Josh s-a oprit din pariat după ce a intrat în programul GamStop, un program la care trebuie să adere, până la finalul lunii martie, toți operatorii de jocuri de noroc.

La rândul lor, conducătorii instituțiilor bancare și-au luat angajamentul să selecteze cu mai mare atenție clienții care pot aplica pentru un card de credit. Pe viitorul se va acorda o mai mare importanță gradului de educație și comportamentului consumatorilor.

Între aprilie 2018 și martie 2019, industria jocurilor de noroc online din Marea Britanie a generat venituri de 5,36 miliarde de lire sterline, în timp ce pariurile sportive au adus operatorilor un câștig de 3,25 de miliarde de lire sterline. Printre opțiunile preferate au fost pariuri de tip over și under. Britanicii au plătit 3,01 miliarde de lire sterline pe biletele de loterie.

Autoritățile doresc să combată în special clasicele „păcănele”, pe care le consideră drept „cocaina” jocurilor de noroc.

Interdicția dictată de Comisia de jocuri de noroc se va aplica atât pentru pariurile online, cât și pentru cele offline. Sunt exceptat biletele cumpărate la loteriile organizate pentru cauze nobile, cum ar fi ajutorarea persoanelor nevoiașe. Loteria Națională din Marea Britanie nu acceptă plata cu card de credit.

După anunțul făcut de Gambling Commission, prețul acțiunilor majorității operatorilor de jocuri de noroc a scăzut, dar pierderile au fost recuperate.

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.