„Pablo Escobar al Braziliei”, unul din cei mai mari traficanți de droguri din lume, a fost arestat în Ungaria

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Poliţia federală braziliană l-a arestat marţi în Ungaria pe unul dintre „cei mai mari traficanţi internaţionali” de droguri, supranumit „Pablo Escobar al Braziliei”, fugit din 2020 şi suspectat că se află la conducerea unei vaste organizaţii de trafic de cocaină cu destinaţia Europa.

În cooperare cu Interpolul, poliţia braziliană „confirmă arestarea lui Sergio Roberto de Carvalho, cunoscut sub numele de „Major Carvalho”, considerat unul dintre cei mai mari traficanţi internaţionali actuali”, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Potrivit presei braziliene, care îl numeşte „Pablo Escobar al Braziliei”, Roberto de Carvalho, un fost poliţist, trăia în Europa şi folosea documente false pentru a se sustrage autorităţilor.

Arestat în Spania sub o identitate falsă pentru presupus trafic de droguri, el a fost eliberat după ce a plătit cauţiune şi a falsificat un certificat de deces pentru a scăpa de urmărirea justiţiei, potrivit unui reportaj prezentat de TV Globo anul trecut.

Mandatul de arestare pentru „Major Carvalho” a fost emis în noiembrie 2020, într-o operaţiune care a dus la confiscarea a peste 500 de milioane de reali brazilieni (aproximativ 100 de milioane de dolari) de la organizaţia criminală pe care o conducea, potrivit poliţiei federale braziliene.

Operaţiunea a avut ca scop „destructurarea financiară a organizaţiilor responsabile cu transportul a zeci de tone de cocaină către Europa, folosind ca rută în principal porturile braziliene”.

Ancheta a avut ramificaţii în Columbia, Panama, Portugalia, Spania, Belgia, Olanda, România şi Dubai, notează AFP.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.