Oportunități de finanțare pentru două școli și grădinițe din Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miercuri, 27 Noiembrie 2019, Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Lugoj a găzduit un eveniment de promovare și de informare a viitorilor beneficiari de fonduri care vor fi gestionate și implementate de către GAL STRICT Lugoj.

S-au lansat două ghiduri de finanțare, unul pentru promovarea antreprenoriatului, în care 20 de noi firme vor fi finanțate în cadrul acestui proiect, iar cel de-al doilea pentru modernizarea educațională, prin care două școli din Lugoj vor fi reabilitate și modernizate.

În cele două fișe de proiect,  la care aplicantul va fi administrația publică locală, figurează reabilitarea Grădiniței cu program normal nr. 9 din satul Măguri și a Școlii Gimnaziale nr 12 din Măguri, reabilitarea Școlii Gimnaziale nr 1 și a Grădiniței cu program normal nr. 6, ambele situate pe strada Bocșei și frecventate de copiii din cadrul zonei urbane marginalizate Herendești-Bocșei.

„Apelul vizează dezvoltarea infrastructurii educaționale prin reabilitare / modernizare / dotare unități de învățământ preuniversitar (creșe, grădinițe, școli primare, școli gimnaziale) din cele 3 zone urbane marginalizate (ZUM-uri) care au fost identificate în cadrul proiectului: Dezvoltare locala plasata in responsabilitatea comunitatii din Muncipiul Lugoj, printr-o abordare integrata si multisectoriala – STRICT – Strategie ResponsabIlitate ComuniTate, proiect câștigat de municipalitate la finele anului 2018. La proiectul de antreprenoriat vor putea aplica persoane fizice, cetățeni care își au domiciliul în acele zone defavorizate, iar la proiectele privind dezvoltarea și modernizarea școlilor aplicantul va fi administrația publică locală”,

a declarat Liviu Savescu, șeful biroului Management Proiecte Programe din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj.

Cei care doresc pot să depună fișe de proiecte până în 10 ianuarie 2020. Locația de depunere a acestora este sediul GAL STRICT, din Piața Victoriei, nr 4 Lugoj, de luni până vineri între orele 8 și 16.

Alina Damian/ Bruno Schutz

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.