Opera din Timișoara, invitată la Concertgebouw din Amsterdam

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Opera Națională Română Timișoara a fost invitată să susțină o serie de concerte pe podiumul renumitei săli Royal Concertgebouw din Amsterdam (Olanda), una dintre cele mai faimoase săli de concerte din lume, apreciată deopotrivă pentru anvergura ofertei sale culturale și pentru acustica sa deosebită, unde artiștii timișoreni vor susține trei concerte sub titlul Opera Gala 2023 în zilele de sâmbătă, 25 și duminică, 26 februarie 2023.

Vor evolua soliștii Operei timișorene: soprana Paula Iancic, tenorul Remus Alăzăroae și baritonul George Proca, alături de corul și orchestra Operei, sub conducerea muzicală a maestrului Raymond Janssen din Olanda. Programul cuprinde momente celebre din opere precum Nabucco, Il Trovatore (Trubadurul), Carmen, La Traviata, Tosca, Aida, Cavalleria rusticana și Pagliacci (Paiațe).

În acest mod, în contextul deschiderii oficiale a anului Capitalei Europene a Culturii, colectivul artistic timișorean promovează arta interpretativă și identitatea culturală a acestui oraș într-una dintre cele mai selecte instituții muzicale ale lumii.”, a declarat Cristian Rudic, directorul general al Operei Naționale Române Timișoara.

În preambulul acestui turneu internațional, publicul timișorean are posibilitatea unică de a viziona acest concert Opera Gala 2023 și pe scena Operei din Timișoara în ziua de miercuri, 22 februarie 2002, de la ora 19.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.