Olimpicii timişeni au zburat în balonul cu aer cald

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru a-i onora pe elevii din Timişoara premiaţi la olimpiadele şcolare naţionale, Comunitatea locală RO100 Timişoara a venit la sfârşit de săptămână cu o propunere inedită: un zbor cu balonul cu aer cald  în punct fix. S-a alăturat și RO100 Timişoara Edu, iar evenimentul a avut loc sâmbătă, 3 noiembrie, într-o frumoasă zi de toamnă, la Aerodromul Utilitar din Timişoara.

„Această iniţiativă reprezintă un gest de încurajare al comunităţii noastre pentru cei ce au excelat într-un anumit domeniu de studiu. Tinerii s-au bucurat alături de noi de apreciere pentru performanţele lor, iar balonul s-a desprins de la sol cu ajutorul mai multor sponsori locali: mici antreprenori, avocați, medici, designeri, ingineri și arhitecți timișoreni, oameni care au crezut într-o idee și ni s-au alăturat fără ezitare.

Toată acţiunea a fost gândită ca o premiere mai deosebită a elevilor timișeni finaliști în etapele naționale și internaționale ale olimpiadelor școlare (informatică, limba engleză, greaca veche, latină, fizică, biologie, geografie, germană, cor). Aproximativ 30 de elevi de la şcoli renumite din oraş (Grigore Moisil, C.D. Loga, William Shakespeare, Nikolaus Lenau, Bela Bartok, Iris, Arte Plastice, Liceul Waldorf) au început ziua în fortă.

Copiii și parinții lor au venit aștepând cu nerăbdare inedita experiență, dar vremea părea să aibă alte planuri și nu a dorit să creeze condiții optime de zbor chiar de la început, așa că am dat startul jocurilor în aer liber. S-a jucat badminton, volei, frisbee-ul a zburat și el în diverse direcții, am ascultat copiii de la Corul Liceului Waldorf cântând, am făcut fotografii sau pur și simplu ne-am bucurat de ziua călduroasă împreună.

În momentul în care piloții au dat unda verde, toată suflarea s-a strâns în jurul balonului cu aer cald și cu toții am stat cu sufletul la gură așteptând înălțarea balonului și decolarea primelor grupe de copii. Mulţi dintre aceştia erau la prima experiență de acest fel.

I-am felicitat pe cei care au obținut rezultate bune la olimpiadă într-un cadru de poveste, deoarece credem că fiecare dintre ei are propria istorie, care poate să devină mâine una de şi mai mare succes. Le-am transmis copiilor convingerea că pentru a reuși e nevoie de determinare şi curiozitate, iar cei care studiază susţinut sunt pe drumul cel bun.

Noi, cei de la RO100 Timișoara am premiat excelența, deoarece credem că prin educație se poate schimba țara și i-am îndemnat pe elevii olimpici să fie mereu la înălțime, să ajungă și mai sus şi să îi inspire şi pe alţii în parcursul lor”, ne-a declarat Roland Müller, de la RO100 Timișoara.

AL PRESS

Despre admin 6630 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.