O vară activă la Clubul Copiilor Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În cadrul proiectului „Activ Summer”, organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Lugoj și Asociația Smart Kreativ, la Clubul Copiilor Lugoj se desfășoară o serie de ateliere de pictură, film, muzică, dans, informatică.

În perioada 16 -27 iulie 2018, cei 12 copii cu vârsta între 10 și 14 ani, înscriși la atelierul „Robokids”, au învăţat să construiască şi să programeze mini-roboţi şi mini-sisteme automatizate, manifestând mult interes  pentru acest tip de activitate.

Atelierele de robotică au fost organizate în colaborare cu Roberto Juratu, de la CodeWeb, care a  avut un rol important în îndrumarea elevilor în construcţia sistemelor automatizate.

Ne-am  dorit ca cei mici să aibă parte de activități dincolo de cărți și teorie, să experimenteze, să creeze invenții și să înțeleagă lumea din jurul lor, cu ajutorul celor mai noi gadget-uri. Obiectivul nostru este să îi pregătim pe copii pentru profesiile viitorului, unde abilitățile digitale vor fi de nelipsit”, ne-a declarat Roberto Juratu, reprezentant CodeWeb.

Prof. Cristian VIDA, coordonator
al Cercului Informatică la Clubul Copiilor Lugoj

Mai multe în ediția tipărită:
în Lugoj, la toate chioșcurile de difuzare a presei,
și în magazinele partenere din zona de est a județului.

Despre admin 6637 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.