O româncă de 61 de ani, surprinsă pe o stradă în Madrid, în așteptarea clienților

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Spania a fost puternic lovită de pandemia de coronavirus şi restricţiile de circulaţie au dus inclusiv la dispariţia prostituatelor de pe străzi. În capitala Madrid femeile care vând plăceri au reapărut în oraş după 25 mai, când s-a intrat în prima fază de relaxare. Printre ele şi o româncă de 61 de ani. Femeia a fost surprinsă într-un reportaj realizat de ABC şi a vorbit despre dificultăţile prin care trece.

„În inima capitalei, faţadele celebrei Calle de la Montera au din nou oaspeţi. Toţi poartă mască. O tânără fumează o ţigară pe drumul Caballero de Gracia, înainte de a intra într-un portal din apropiere. O altă femeie asediază un bărbat, ieşit la plimbare, şi, după câteva minute de discuţii şi negocieri, decide să-şi continue drumul.

Două brazilience se învârt pe Calle del Desengano, în spatele Gran Via, de patru zile:

„Ne este frică de virus, dar suntem şi foarte săraci, trebuie să mâncăm”, explică una dintre ele. „Nu există clienţi, este foarte dificil”, spune ea.”

Aşa începe reportajul publicat de ziarul spaniol. Reporterul ajunge lângă o femeie mai în vârstă. O româncă de 61 de ani aşteaptă cu răbdare pe o bancă, în piaţa Jacinto Benavente, pe unde cutreieră o duzină de alte prostituate.

Românca se află la Madrid în aşteptarea obţinerii tutelei nepotului ei, care de trei ani e într-un centru pentru minori, şi pe care speră să-l ducă acasă, în România.

„Vin aici şi câştig 20,30,40 de euro”, spune ea. Locuieşte în apropiere într-o cameră pentru care plăteşte 3 euro. Acolo îşi duce şi clienţii. Dar n-a avut noroc. „Sunt de la 11 dimineaţa aici şi nimic.”,

spune ea după patru ore, înainte să plece din piaţă.

De când a ieşit din nou pe străzi, puţinii clienţi au fost vechi cunoscuţi. „Sunt bătrână!”, mai spune ea reporterului, cu tonul acela care explică totul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.