O româncă a furat diamante în valoare de peste 4 milioane de lire sterline şi le-a înlocuit cu pietricele din grădină

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O femeie a sustras diamante în valoare de 4,2 milioane de lire sterline de la o bijuterie de lux din Londra, dându-se drept expert în bijuterii și schimbându-le cu pietricele de grădină.

Lulu Lakatos, născută în România, dar care a trăit în Franţa, s-ar fi recomandat drept gemolog și s-a prefăcut că examinează și valorizează șapte diamante la showroom-ul Boodles de pe strada New Bond din Mayfair, în centrul Londrei.

Bijuteriile erau plasate într-o casetă încuiată și trebuiau ținute în seiful bijutierilor în așteptarea plății de către cumpărător. În momentul în care cutia a fost deschisă de adevăratul expert al companiei, acesta a descoperit că în interior nu se aflau diamantele, ci şapte pietricele.

„Diamantele fuseseră furate de femeie cu o precizie uimitoare. Conspirația în care se presupune că a jucat rolul unui expert a fost unul dintre cele mai bune planuri”, a povestit Philip Stott, procurorul cazului.

Femeia neagă acuzaţiile şi spune că nu ea a fost cea care a furat dimantele.

Diamantele au fost prezentate în februarie 2016, cu o lună înainte de furt, unui pretins om de afaceri din Israel care era interesat de achiziţionarea acestora. Bărbatul care s-a recomandat a fi Simon Glas era unul dintre complicii femeii.

O lună mai târziu, preşedintele companiei care deţinea diamantele şi presupusul om de afaceri s-au întâlnit la Monaco pentru a cumpăra diamantele. La întâlnire a participat şi cel de-al doilea complice al femeii, un aşa-zis rus interesat şi el de pietrele extrem de scumpe.

După o serie de discuţii, cei trei au convenit vânzarea diamantelor. De aici, totul a fost lăsat în mâinile femeii. Lakatos s-ar fi recomandat drept evaluator de pietre preţioase şi s-a folosit de numele Anna pentru a putea avea acces mai uşor la pietrele preţioase.

Aceasta a mers împreună cu directorul care deţinea bijuteriile într-o sală de şedinţe de la subsolul clădirii, împreună cu evaluatorul firmei, Emma Barton. Diamantele au fost scoase din casetă pentru vizionare, ulterior puse în cutie.

Într-un moment de neatenţie al directorului, după ce a primit un telefon de la presupusul cumpărător rus, acesta a lăsat caseta în prezenţa femeii care a înlocuit-o cu o alta identică în care se aflau pietricele de grădină. „Se pare că ceea ce s-a întâmplat a fost să schimbe caseta originală cu o alta identică, la rândul ei încuiată”,

a spus procurorul Stott. Procurorii de caz au menţionat că înainte de a părăsi ţara, Lakatos şi-a schimbat hainele cu care intrase la vizionarea pietrelor preţioase pentru a nu mai fi recunoscută. Aceasta a fost însoţită la întoarcere de o altă complice, în timp ce bărbaţii implicaţi în furt au ieşit din ţară cu o maşină închiriată.

Pietrele prețioase, în valoare totală de 4,2 milioane de lire sterline, includeau un diamant în formă de inimă de 20 de carate, evaluat la peste 2,2 milioane de lire sterline și un diamant roz în formă de pară, în valoare de 1,1 milioane de lire sterline.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.