O nouă victorie pentru Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sâmbătă, 17 martie 2018, Corul „Armonii” al Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj a participat la Timișoara, la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, la Olimpiada Națională Corală – etapa interjudețeană, la care au participat corurile celor cinci județe ale zonei de Vest: Timiș, Caraș-Severin, Arad, Hunedoara și Alba.

Corul Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj a concurat cu celelalte grupuri vocale din secțiunea dedicată corurilor profesioniste, aparținând învățământului vocațional.

În urma deliberării juriului, al cărui președinte de onoare a fost maestrul Diodor Nicoară, Corul „Armonii” al Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” a obținut Locul I cu 100 de puncte, rezultat care îi trimite pe talentații elevii, alături de iscusitul dirijor, prof. Claudia Crețiu, în etapa următoare: la Faza Națională a Olimpiadei Corale, care, în acest an, se va desfășura în Piatra Neamț.

„În cadrul competiției, Corul „Armonii” s-a remarcat printr-o prezență scenică și o ținută impecabile, prin piese complexe și foarte atent prelucrate, printr-o interpretare de înaltă clasă, dar, nu în ultimul rând, prin vivacitatea, vraja muzicii și căldura membrilor corului, aflați într-o compatibilitate greu de explicat în cuvinte cu excepționalul lor dirijor.

Auditoriul acestei competiții importante pentru tradiția corală a avut privilegiul să își răsfețe simțurile muzicale la cel mai elevat nivel, bucurându-se și de ritmicitatea pieselor în acorduri de spirituals.

Îi felicităm pe elevii noștri, dar și pe dirijorul acestui minunat cor, prof. Claudia Crețiu, și le urăm, tuturor, mult succes și în cadrul etapei următoare”, ne-a declarat prof. drd. Călin Florin Popeț.

AL PRESS

 

Despre admin 6671 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.