O nouă întâlnire a persoanelor cu dizabilități din Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cea de a 26-a filială a Asociației pentru Persoanele cu Dizabilități „Ridică-te și umblă!” anunță o nouă întâlnire în orașul de pe Timiș, orașul nostru drag Lugoj, duminică, 23 februarie 2020, de la ora 14, în incinta Complexului pentru persoane vârstnice „Sfântul Nicolae”, situat pe str. A. Odeanu, nr. 20 bis, în spațiul pus la dispoziție de Direcția de Asistență Socială Comunitară a Primăriei Lugoj.

Asociația reunește persoanele cu dizabilități locomotorii, de vedere și hipoacuzici care se intersectează cu voluntari, iar aceștia le devin prieteni, fiind nedespărțiți la orice eveniment construit împreună.

Asociația „Ridică-te și umblă” se centrează pe valoarea umană, iar apoi urmează nevoile de accesibilizare și de drepturi. Punerea în lumină a persoanei cu dizabilități, cu potențialul ei creativ, profesional, cultural și ca agent social de impact este demersul nostru la demnitate și la un spațiu egal de viață, alături de cei care se consideră neafectați fizic.

S-au organizat și se vor mai organiza  întâlniri lunare, în fiecare a patra duminică a fiecărei luni din an, în cadrul cărora fiecare membru să împărtășească povestea sa de viață și lucrurile care îl motivează, implementând împreună programe culturale, sportive, ieșiri în natură, expoziții, dar și tabere anuale în țară.

„Mergem în școli și le prezentăm elevilor ce înseamnă să apreciezi viața, prin experiențele persoanelor cu dizabilități, facem simpozioane și conferințe pe marginea drepturilor persoanelor cu dizabilități, oferim materiale specifice lor din donații, cărucioare, materiale pentru nevăzători, instruim în limbajul mimico-gestual”,

adaugă George Uba, președintele asociației.

Persoanele cu dizabilități sunt invitate să ia parte la această întâlnire, unde vor beneficia de prețuirea și aprecierea voluntarilor prezenți la eveniment. Dacă există doritori care nu au mijloc de transport pot suna la tel. 0733.167.506, pentru a putea fi ajutați să ajungă la întâlnire cu ajutorul mașinii adaptate a asociației.

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.