O nouă alocare de 2 milioane de lei pentru Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primarul Municipiului Lugoj, prof. ing. Francisc Boldea, intenționează să propună Consiliului Local al Municipiului Lugoj o ședință extraordinară în data de 22 aprilie, pentru o nouă rectificare de buget, în condițiile prelungirii cu încă o lună a situației de urgență pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus.

Prin intermediul acestei noi rectificări bugetare Primarul Municipiului Lugoj propune alocarea către Spitalul Municipal „Dr.Teodor Andrei” a 2 milioane lei,  sumă distinctă de bugetul alocat spitalului în luna februarie.

„Conducerea managerială a spitalului are obligația de a gestiona cu maximă responsabilitate această sumă de bani pentru  aparatură și materiale necesare și de a întocmi cu rigurozitate documentele legale astfel încât suma să fie recuperată din fondurile europene până la sfârșitul acestui an. De asemenea suma de 613,3 mii lei alocată anterior poate fi recuperată din fondurile europene ce vor fi alocate de guvern. Odată recuperate aceste sume vor putea fi folosite anul viitor pentru noi investiții la Spitalul Municipal „Dr.Teodor Andrei” fapt care ar trebui sa motiveze conducerea spitalului în buna lor gestionare”, a declarat edilul șef.

Totodată Primarul Municipiului Lugoj mai menționează următoarele:

  1. Din cei 1,6 milioane de lei alocați la început de an prin buget au fost cheltuiți până acum doar 77 mii lei pentru investiții și 270 mii lei pentru utilități(apă, canal, energie electrică, etc);
  2. Din suma de 613,3 mii lei alocată la începutul lunii aprilie prin rectificare de buget nu s-a cheltuit nimic până în prezent;
  3. Ca urmare a excelentei relații de înfrățire a Primăriei Municipiului Lugoj cu orașul înfrățit Makó, Spitalulul Municipal „Dr.Teodor Andrei”a avut oportunitatea realizării unui proiect european de 4 milioane de Euro cu orașele maghiare Makó și Hódmezővásárhely, oportunitate care a fost din păcate irosită.
  4. S-au irosit și bunele oportunități de colaborare cu Spitalele din Zürich (Elveția) și Freiburg (Germania);
  5. În fiecare an Primăria Municipiului Lugoj a alocat Spitalulului Municipal „Dr.Teodor Andrei” sume cuprinse între 2 și 4 milioane lei din care conducerea managerială nu a reușit să cheltuie nici jumătate, sume importante fiind returnate la sfârșit de an la bugetul local;
  6. Tomograful adus spitalului este de asemenea rodul colaborării dintre Primăria Municipiului Lugoj care a alocat în acest scop 500 mii lei și Ministerul Sănătății, a cărui conducere de atunci a alocat suma de 1 milion lei.

Atragem atenția conducerii spitalului să dea dovadă de mai multă implicare în proiecte care să și atragă fonduri, nu doar să cheltuie din fondurile alocate. De asemenea precizez că aceste fonduri au fost  alocate de municipalitate spitalului pentru a fi utilizate în conformitate cu legea iar ieșirile publice, nepotrivite pentru această perioadă grea, nu aduc nimic bun în relația dintre ordonatorul principal de credite și conducerea spitalului, relație care trebuie să fie funcțională în gestionarea acestei crize generată de pericolul răspândirii noului virus.

Totodată, la rectificarea din 22 aprilie va fi alocată Spitalului Municipal „Dr.Teodor Andrei” și suma de 150 mii lei provenită de la Consiliul Județean Timiș. Suma care se va afla la dispoziția spitalului după rectificarea bugetară ce va avea loc în 22 aprilie va fi de 2.150.000 lei iar împreună cu suma alocată anterior vor fi în total 2.763.300 lei.

Pentru că suntem în Săptămâna Mare, fac din nou un apel la înțelegere între lugojeni, să fim mai buni, mai uniți și mai smeriți, să respectăm cu toții măsurile luate de autorități pentru binele comun. Doar solidaritatea și grija față de ceilalți semeni ai noștri și respectul față de cei care sunt în aceste zile la datorie pentru noi toți ne va ajuta să depășim cu bine momentele grele și să revenim la normalitate.

Așa să ne ajute Dumnezeu.

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.