O mamă s-a luptat cu mâinile goale cu o pumă, ca să-și salveze fiul de cinci ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O pumă care a atacat un băietel de 5 ani, în sudul Californiei, a fost împuscată de fortele de ordine. Animalul sălbatic l-a smuls pe băietelul care se juca pe lângă casă si l-a târât aproximativ 40 de metri pe gazonul din fata locuintei.

Copilul a fost salvat din coltii pumei de mamă, care s-a luptat cu mâinile goale. Incidentul s-a petrecut în Calabasas, iar băietelul a suferit răni grave la cap si torace, dar este în stare stabilă într-un spital din Los Angeles.

„Adevăratul erou al povestii este mama băiatului, pentru că ea clar i-a salvat viata”, a declarat căpitanul Patrick Foy de la departamentul californian pentru faună.

„A fugit din casă si a început să lovească puma cu mâinile goale si l-a scos din ghearele ei”, a spus el, potrivit The Guardian.

Părintii l-au dus imediat pe copil la spital, unde oamenii legii au fost anuntati despre atac si au trimis la fata locului un ofiter. Ajuns la casa unde a avut loc incidentul, acesta a descoperit animalul ascuns în tufisuri.

Puma încă dădea târcoale locuinței, așa că a fost ucisă

„Din cauza comportamentului si apropierii de locul atacului, acesta a considerat că probabil era puma implicată si, pentru a proteja populatia, a fost împuscată si ucisă pe loc”, a spus departamentul într-un comunicat de presă.

Analizele AND ulterioare au arătat că puma era cea responsabilă de atacarea copilului, potrivit sursei citate. Un alt leu de munte observat în zonă a fost tranchilizat si eliberat în sălbăticie după ce a fost testat pentru a confirma că nu a fost implicat în atac.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.