O lugojeancă de 61 de ani a dispărut în masivul Retezat

Share Button

O femeie de 61 de ani, din Lugoj, s-a rătăcit pe un traseu greu din Masivul Retezat și nu se mai știe nimic despre ea. Turista a plecat singură, duminică, pe un traseu spre vârful Retezat, lacul Bucura şi lacul Zănoaga, după care urma să coboare la barajul Gura Apelor, unde era aşteptată de soţul ei, dar nu a mai ajuns.

Femeia a fost căutată trei zile de salvamontişti şi jandarmii montani în munţii Retezat, în cele din urmă însă a fost găsită decedată pe malul Lacului Slăvei, în cursul zilei de miercuri, 14 octombrie 2020.

„Peste 20 de jandarmi montani au participat, alături de salvamontişti, la acţiunea de căutare a unei femei pe parcursul celor trei zile. În toată această perioadă jandarmii montani şi salvamontiştii au acţionat într-un mediu dificil, cu temperaturi scăzute, vânt puternic şi vizibilitate redusă. Jandarmii montani vor rămâne în zona în care persoana a fost găsită până la efectuarea cercertării la faţa locului de către organele abilitate”, a informat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara.

Jandarmii montani recomandă celor ce pleacă pe munte să țină cont că vremea este schimbătoare, să se echipeze corespunzător, să aleagă un traseu a cărui dificultate să corespundă pregătirii avute și să nu plece singuri pe trasee montane.

62

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.