O fetiță româncă a fost vândută de către propria mamă, cu 50 de euro, în Spania

Share Button

O fetiţă de 13 ani, de origine română, a fost vândută în Spania de propria mamă unor conaţionali, pentru suma de… 50 de euro.

Un cuplu de români şi fiul lor urmează să fie expulzaţi în România, din Spania, fiindu-le interzis să mai intre pe teritoriul spaniol timp de 10 ani. Potrivit El Dia, cupul de români este acuzat că au cumpărat cu 50 de euro o fetiţă româncă în vârstă de 13 ani, pentru a o căsători cu fiul lor, care împlinise 18 ani. Fapta oribilă a avut loc în oraşul Pacense din Talarrubias, în februarie 2017. Cuplul de români şi fiul lor au fost deja condamnaţi de secţia a treia a Judecătoriei Provinciale Badajoz din Mérida. Cei trei au de executat o parte din pedeapsa pentru trafic de persoane, apoi vor fi trimişi în România, transmit jurnaliştii El Dia.

Mama fetiţei a fost, de asemenea, acuzată şi condamnată, dar s-a întors deja în România. Copila, acum în vârstă de 16 ani, se află sub tutela Junta de Extremadura, conform raportului avocatului apărării, Raúl Montaño. Nu este primul caz de acest fel. În 2014, autorităţile spaniole salvau o adolescentă din România, din mâna unei familii care plătise, pentru ea, suma de 17.000 de euro. Ca şi în cazul de mai sus, scopul tranzacţiei a fost tot un aranjament de căsătorie. Odată ajunsă la familia care a cumpărat-o, în Sevilla, fetiţa a fost agresată, violată şi pusă la muncă grea, pe câmp. Ea a fost salvată după intervenţia autorităţilor spaniole. Cinci persoane din cele două familii implicate au fost arestate sub acuzaţia de trafic de persoane, abuzuri sexuale, viol şi muncă forţată.

185

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.