O femeie a stat 35 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O femeie în vârstă de 68 de ani a fost condamnată în 1976 pentru uciderea unei studente, chiar dacă era era nevinovată. Pentru cele două crime pe care nu le-a comis ea a primit daune de 3 milioane de dolari.

Cathy Woods a fost trimisă la închisoare după ce a fost condamnată pentru moartea elevei Michelle Mitchell. Ulterior ea a fost acuzată şi de uciderea altei studente, Paula Baxter.

Fără apărare şi fără o şansă de a-şi dovedi nevinovăţia, Cathy a fost condamnată şi întemniţată. Ea susţine însă că poliţiştii au forţat-o să mintă şi să ia asupra ei vina. A fost internată într-un spital de psihiatrie, unde a fost măsluită mărturisirea, potrivit avocatului femeii.

Ani mai târziu, ADN-ul de la locul crimei a dovedit însă că nu ea a fost ucigaşul, ci un alt bărbat descoperit ulterior de poliţişti. Rodney Halbower a fost condamnat pentru cele două omoruri, iar Cathy Woods a fost eliberată din închisoare, după 35 de ani în spatele gratiilor.

Judecătorul Curţii Supreme a declarat:

„Desi nicio sumă de bani nu va compensa ceea ce a îndurat dna Woods şi pentru lipsa libertăţii, sperăm că banii vor ajuta măcar pentru a oferi sprijinul cuvenit de acum încolo”.

Conform Registrului Naţional al Exonerărilor, Cathy Woods a petrecut cel mai mult timp în spatele gratiilor, în mod eronat, din istoria USA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.