O dinastie indiană a câștigat dreptul să păstreze un templu cu o comoară de 20 de miliarde de dolari

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Curtea Supremă de Justiţie a Indiei a acordat dreptul fostei dinastii regale indiene de Travancore de a controla templul Sri Padmanabhaswamy, unul dintre cele mai bogate temple din lume, vechi de secole din Thiruvananthanpuram, statul Kerala. Acesta a devenit celebru după ce într-una dintre criptele sale ascunse a fost găsită o comoară conţinând saci cu diamante şi tone de monezi din aur şi bijuterii, în valoare de peste 20 de miliarde de dolari.

Travancore a fost un regat indian înfiinţat în circa 870 şi care a dăinuit până în 1949. Acest regat a fost condus de familia regală de Travancore din Padmanabhapuram şi ulterior din Thiruvananthapuram. La apogeu, regatul cuprindea cea mai mare parte din regiunile centrale şi de sud ale statului indian Kerala, precum şi un district din Kanyakumari, în prezent parte a statului indian Tamil Nadu.

Curtea Supremă a hotărât că moartea capului familiei de Travancore nu afectează dreptul de administrare şi mentenanţă asupra templului. De asemenea, instanţa a decis că familia regală va avea dreptul de a decide ce va face cu averea templului, inclusiv cu conţinutul u-nei a doua cripte, ce nu a fost încă deschisă şi în care nu se ştie ce se poate afla.

„Un mare număr de credincioşi s-au rugat pentru noi. Această decizie este victoria lor”,

a declarat unul dintre membrii familiei regale, Gauri Lakshmi Bai.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.