O companie de pază din Italia a cerut poze în costum de baie femeilor care aplicau pentru postul de recepționeră

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Val de indignare în Italia, după un anunț de angajare postat de o companie, pentru un post de recepționeră, în care li s-a cerut candidatelor, pe lângă CV, și o fotografie în costum de baie.

Anunțul, postat pe mai multe site-uri de recrutare, a fost făcut de către o companie de pază din Napoli. În textul anunțului de angajare se preciza clar că postul este pentru o femeie sub 30 de ani care să vorbească fluent engleza, să aibă propria mașină și să fie veselă și atractivă.

„Vă rugăm să trimiteți o fotografie în costum de baie sau ceva similar”, mai scria în anunțul care a provocat scandal în Italia. Candidata care s-ar fi potrivit descrierii job-ului ar fi urmat să primească un salariu de 500 de euro pe lună. Cerința deplasată referitoare la poza în costumul de baie a fost eliminată din anunț în urma reacțiilor negative primite, însă nu înainte ca o captură de ecran să fie distribuită rapid pe rețelele de socializare. „Vor o fotografie în costum de baie? Ce solicitare absurdă”,

a spus Chiara Marciani, consilierul în Ministerul Muncii la Napoli. „Este scandalos din mai multe motive – începând cu căutarea unei femei sub 30 de ani și un salariu care este inadecvat pentru angajamentul și sarcinile pe care le cere jobul.” Compania, care are sediul în Napoli, a declarat că solicitarea referitoare la costumul de baie a fost „nepotrivită” și a aruncat vina pe un „angajat fără experiență” care nu înțelege politica sa privind egalitatea de gen. Ministrul Muncii le-a cerut inspectorilor din subordine să investigheze cazul.

„Problema sexismului persistă… trebuie să se lucreze mult mai mult în privința egalității de gen”, a spus Chiara Marciani. „Sunt atât de multe probleme, în special într-un oraș precum Napoli, care are o rată foarte scăzută de femei angajate”.

Potrivit datelor OCDE din 2019, mai puțin de jumătate dintre femeile italiene capabile de muncă erau, de fapt, angajate. Situația a fost agravată de pandemie, femeile fiind afectate în mod disproporționat de pierderea locurilor de muncă.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.