O clădire din Lugoj a primit certificarea BREEAM Excellent, fiind una dintre cele mai sustenabile din Europa

Share Button

O clădire din Lugoj a fost desemnată printre cele mai sustenabile din Europa. Parte a concernului Lidl, depozitul de 20 de milioane de euro ridicat la marginea orașului este una dintre clădirile cu care România se poate mândri din punct de vedere ecologic. Lidl Romania a primit în acest an certificarea BREEAM pentru alte două clădiri din portofoliul său, după ce în 2019 magazinului din cartierul bucureștean Aviației i-a fost acordat cel mai înalt calificativ – Outstanding.

Astfel, sediul central Lidl, din București, a primit certificarea BREEAM Outstanding, cu un scor de 95,8%, iar centrul logistic din Lugoj a primit certificarea BREEAM Excellent, cu un punctaj de 78,5%. Toate cele 3 clădiri certificate din portofoliul Lidl sunt cele mai sustenabile din România, la categoriile din care fac parte, conform standardelor BREEAM International New Construction, potrivit economica.net.

Centrul logistic Lidl din Lugoj, inaugurat în 2016, a fost realizat în parteneriat cu compania românească Bog’Art și, la fel ca sediul central Lidl, încă de la faza de proiectare, a fost conceput pentru a îndeplini cerințele sistemului BREEAM. La ora actuală, acesta este singurul depozit al unui retailer alimentar din România certificat conform sistemului de evaluare britanic.

Mai mult, depozitul Lidl din Lugoj a obținut cel mai mare scor din țara noastră din categoria clădirilor logistice și halelor. Depozitul se întinde pe o suprafaţă de 160.000 mp, dintre care 45.000 mp construiţi, cu o capacitate de 22.500 de paleţi (680 de TIR-uri), un rulaj zilnic de 2.000 de paleţi trimişi în 46 de magazine şi 200 de locuri de muncă.

 

4022

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.