O asistentă a ucis 7 bebeluși, după ce i-a otrăvit „în mod voluntar” cu insulină și le-a injectat aer în vene

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O asistentă din Marea Britanie este acuzată că a ucis „în mod voluntar” cu insulină șapte nou-născuți la Spitalul „Countess Chester”, unde era angajată. Asistenta Lucy Letby, de 32 de ani, a mai fost acuzată și de tentativă de ucidere a altor 10 bebeluși, informează BBC.

Letby a ucis 5 băieți și 2 fete, otrăviți în mod voluntar cu insulină sau uciși după ce li s-a injectat aer în vene. În perioada 2015-2016 s-a înregistrat o creștere suspectă a numărului de decese infantile la secția de neonatologie de la Countess of Chester, în condițiile în care, anterior acestei date, numărul deceselor era similar cu cel înregistrat în alte unități medicale de profil.

Morțile suspecte au fost observate inițial chiar de către angajații spitalului, îngrijorați de faptul că starea de sănătate a respectivilor bebeluși „se deteriora atât de neașteptat”.

Medicii au mai observat că respectivii nou-născuți, odată intrați în comă, „nu răspundeau măsurilor de resuscitare”, în vreme ce alții reușeau „în mod dramatic” să-și revină. În urma cercetărilor, s-a aflat că toate aceste morți suspecte aveau un numitor comun: asistenta medicală Lucy Letby.

Poliția a descoperit ulterior că  doi bebeluși internați la secția de neonatologie au fost otrăviți „în mod voluntar” cu insulină. Într-un alt caz, doi gemeni au fost otrăviți în mod similar, la doar câteva zile după naștere.

Aceștia au reușit însă să supraviețuiască, din fericire. Asistenta Letby mai este acuzată că a injectat altor doi bebeluși aer în vene. Unul dintre aceștia a murit.

De asemenea, într-unul din cazuri, s-a constatat că asistenta medicală a avut mai mult tentative consecutive până să reușească să ucidă un nou-născut, au mai precizat procurorii britanici.

„Uneori, nu a reușit să ucidă un bebeluș din prima, așa că a încercat și a doua oară până să reușească, iar în alt caz, a încercat chiar și a treia oară”, au spus procurorii despre asistenta Lucy Letby.

Procesul ar putea dura încă cel puțin 6 luni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.