Noi schimbări privind sancțiunile aplicate șoferilor care sunt prinși cu ITP-ul expirat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Odată cu modificările propuse legislației rutiere în materie de radare, au fost integrate și schimbări în legătură cu sancțiunile aplicate șoferilor care sunt prinși cu ITP-ul expirat.

Astfel, propunerea vizează relaxarea sancțiunilor aplicate începând cu 20 mai 2018. Este vorba de sancțiunea conform căreia, șoferii care erau prinși cu ITP-ul expirat urmau să aibă și înmatricularea suspendată.

Aceasta din urmă este în linie cu normele europene și era o modificare necesară pentru alinierea legislației românești la cea din Europa.

Între timp, proiectul votat deja de Senat și care a primit vot favorabil de la comisia juridică a Camerei Deputaților propune relaxarea sancțiunii prin permiterea șoferului care a fost surprins circulând cu ITP-ul expirat să-și păstreze talonul pentru 15 zile de la constatarea faptei.

În perioada menționată, șoferul va avea timp să efectueze o nouă inspecție tehnică periodică, care l-ar lăsa să-și păstreze talonul dacă se constată că vehiculul său este în regulă din punct de vedere tehnic.

AL PRESS

Despre admin 6670 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.