Noi mobilități Eramus+ pentru elevii HasdEUropeni

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 8-12 mai 2023, șase elevi și doi profesori de la IES Sabino Berthelot din Ravelo (El Sauzal, Tenerife, Spania) s-au aflat într-o mobilitate Erasmus+ la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj. În prima zi a mobilității, oaspeții, alături de elevii și profesorii români, s-au implicat în exerciții de inter cunoaștere, pentru a-și dezvolta competențele de comunicare în limba engleză. După amiaza, elevii din Spania au vizitat Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din Lugoj și câteva lăcașuri de cult importante din oraș.

Marți, 9 mai 2023, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”, Ziua Europei a fost celebrată printr-o gamă diversă de activități derulate în comun de elevii spanioli și români. În prima parte a zilei, elevii implicați în mobilitate au participat la lecții de engleză, geografie și istorie, toate având ca temă Uniunea Europeană, și au vizitat Primăria Municipiului Lugoj, iar mai apoi au învățat să danseze dansuri tradiționale ucrainene și române. După amiaza, elevii implicați în proiect s-au implicat diverse jocuri și au realizat o instalație care să redea steagul Uniunii Europene.

Miercuri, elevii români și spanioli au vizitat Timișoara, capitala culturală europeană în anul 2023. Grupul româno-spaniol a vizitat Muzeul Satului Bănățean, Catedrala Ortodoxă, Piața Victoriei, Piața Unirii, Domul Catolic și Muzeul de Artă în Timișoara. Participând la aceste activități, elevii au învățat despre cultura și civilizația românească și și-au dezvoltat competențele de lucru în echipă și competențele de comunicare în engleză.

În a patra zi a mobilității, cei 6 elevi din Spania au vizitat Alba-Iulia împreună cu colegii lor din Lugoj. În cetatea unirii, elevii implicați în proiect au învățat despre istoria României, vizitând Principia, Catedrala Catolică și Catedrala Ortodoxă, muzele din oraș, precum și fortificația Cetății Alba Carolina. Ziua s-a încheiat cu o vizită  la Castelul Huniazilor din Hunedoara.

Vineri, 12 mai 2023, a fost ziua evaluării pentru elevii români și spanioli implicați în mobilitate Erasmus+ la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”. Dimineața, cei 6 elevi de la IES Sabino Berthelot din Ravelo (El Sauzal, Tenerife, Spania) au participat la ore de fizică, informatică-robotică, educație fizică și educație artistică. După amiaza a fost dedicată unor activități de evaluare în cadrul cărora participanții și-au descris experiențele avute în timpul activităților. La final, participanții au primit diplome de participare și obiecte cu sigla proiectului.

În același perioadă, între 9 și 13 mai 2023, 10 elevi și 2 profesori de franceză de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj, s-au aflat într-o mobilitate Erasmus + la EPL de l’Oise din Airion, Franța. În prima zi, activitățile au început cu o serie de exerciții de intercunoaștere între elevii români și francezi, urmate de prezentarea liceului din Lugoj și liceului partener din Franța. După prezentarea partenerilor, cei zece elevi români implicați în această mobilitate, au vizitat școala gazdă, ghidați de partenerii din Franța. În cea de a doua parte a dimineții, elevii români au participat la ore de franceză, informatică, biologie-ecologie și fizică-chimie.

După amiaza, participanții la proiect au participat la un concurs de talente, s-au implicat într-o activitate în care au învățat dansuri tradiționale tradiționale (chapeloise) și au practicat diverse activități sportive.

De asemenea, luni seara, elevii români implicați în mobilitatea Erasmus+ în Franța au vizitat parcul castelului Chantilly.

Miercuri, elevii de la HasdEU au vizitat Parisul împreună cu colegii lor din școala gazdă. Această activitate a dat posibilitatea elevilor români care studiază limba franceză să intre în contact cu civilizația franceză. În capitala Franței, grupul româno-francez a vizitat Champs-Elysées, Tour Eiffel, Musée Rodin și alte obiective culturale. De asemenea, elevii de la lugojeni au adus un omagiu Iuliei Hasdeu, trecând pe la casa în care a locuit la Paris, în secolul al XIX-lea.

Joi, 11 mai 2023, cei 10 elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj, aflați într-o mobilitate la EPL de l’Oise din Airion (Franța) au învățat despre cultura și civilizația franceză vizitând orașul Beauvais. Aici, printre altele, elevii au vizitat Mudo, ceasul astronomic și au beneficiat de un tur ghidat al orașului. Pentru a-și dezvolta competențele de comunicare în limba franceză, elevii romani au lucrat în grupuri mixte alături de elevii francezi.

Vineri, elevii români și-au început ziua cu o lecție practică despre cultura și istoria orașului Clermont-de-l’Oise. După ce au vizitat obiectivele din vechiul oraș medieval, datând din secolul XIV, elevii români și francezi au urmat turul de artă stradală C215 din orașul Francez. După amiaza, elevii implicați în această mobilitate Erasmus+ au participat la diverse activități în școala gazdă. Printre altele, elevii români și francezi au plantat un copac care simbolizează unitatea și valorile Uniunii Europene.

Ultima zi a mobilității elevilor de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj la EPL de l’Oise din Airion (Franța) au început cu o vizită în orașul Amiens, orașul în care a trăit și a scris Jules Verne. Împreună cu elevii școlii gazdă, elevii români au vizitat Catedrala din Amiens, Quartier Saint-Leu, grădinile Hortillonnages și au participat la evenimentele culturale desfășurate în oraș. Turul a fost ghidat de elevii francezi.

Ziua s-a încheiat cu o activitate de evaluare a acestei mobilități Erasmus+. Elevii implicați în proiect au discutat despre ce au învățat în această săptămână și au realizat o serie de produse finale care să le reflecte experiențele. La final, participanților români le-au fost acordate diplomele de participare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.