Noi condiţii de studiu pentru copiii cu deficienţe de vedere

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Consiliul Județean Timiș va reabilita Liceul Teoretic „IRIS”, școală ce se adresează în principal copiilor cu deficiențe de vedere și nevăzătorilor. Echipa CJ Timiș a reușit să câștige un proiect pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu o valoarea totală de aproape 8 milioane de lei, pentru reabilitarea unității de învățământ.

Printre altele, vor avea loc lucrări de reabilitare termică și se va realiza un acoperiș nou, prin amplasarea de panouri fotovoltaice și solare. În plus, se vor monta rampe pentru persoane cu dizabilități la toate căile de acces, o casă de lift în exteriorul clădirii și o scară metalică pentru evacuare pentru toate nivelele. „Sunt lucrări prin care creștem confortul și siguranța elevilor.

În perioada următoare va fi contractat proiectantul care va elabora proiectul tehnic și va obține autorizația de construire, după care se va demara procedura de achiziție a lucrărilor de execuție”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.