Nicolae Ceaușescu a luat 10 pe linie la Bacalaureatul susținut la 47 de ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae Ceaușescu a dat Bacalaureatul la 47 de ani, la câteva luni după preluarea funcției de secretar general al PCR . A luat, cum altfel, 10 pe linie.

Arhivele Naționale ale României au publicat diploma de bacalaureat și probele susținute la examenul de maturitate de Nicolae Ceaușescu.

Potrivit documentelor, care vor fi accesibile în curând prin Sala de studiu a Serviciului Arhive Naționale Istorice Centrale din București, Nicolae Ceaușescu și-a dat Bacalaureatul la 47 de ani, la câteva luni după ce a devenit secretar general al PCR.

  • „Recent, Arhivele Naționale ale României și-au îmbogățit patrimoniul cu documente școlare referitoare la Nicolae Ceaușescu, mărturii importante pentru istoria comunismului românesc.
  • Documentele au fost integrate în Colecția Nicolae Ceaușescu păstrată de instituția noastră și vor fi accesibile în curând prin Sala de studiu a Serviciului Arhive Naționale Istorice Centrale din București”, arată un comunicat al Arhivelor Naționale.

Potrivit documentelor publicate de Arhivele Naționale, Ceaușescu a luat 10 atât la română, unde i s-a cerut „Caracterizarea poeziei lui Mihai Eminescu” și să comenteze „Valoarea operei poetice a lui Vasile Alecsandri”, cât și la matematică.

Despre admin 6694 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.