Natanael Iriciuc, ambasador în județul Timiș pentru „Școli curate”, despre cuantumul burselor acordate elevilor

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Natanael Iriciuc este ambasador „Școli curate în județul Timiș”. De asemenea, este membru în Consiliul Elevilor la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” și ambasador junior în Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS).

Pe lângă munca pe care o depune pentru monitorizarea finanțării educației la nivelul localităților timișene, Natanael Iriciuc petiționează instituțiile din Lugoj privind respectarea criteriilor de transparență decizională și de consultare a cetățenilor.

Recent, Natanael Iriciuc a luat atitudine față de proiect de hotărâre inițiat de primarul Claudiu Buciu privind stabilirea cuantumului noilor burse ce se vor acorda elevilor lugojeni.

„Săptămâna trecută am trimis către domnul primar o adresă, semnată de câțiva elevi din Lugoj, în care i-am cerut să acorde burse elevilor. Astăzi am observat că a fost trimis către presa din Lugoj un proiect privind hotărârea cuantumului burselor acordate elevilor. Ne bucurăm să vedem că se mișcă lucrurile în Lugoj, dar din câte am observat suma propusă pentru bursa de ajutor social (50 lei/lună) este prea mică pentru a-i ajuta pe elevii aflați în prag de sărăcie și care trăiesc de pe o zi pe alta, de aceea solicităm domnului primar să crească suma la bursa de ajutor social. Încă un lucru care mai trebuie subliniat este că bursele se vor da din semestrul II, iar noi vrem să știm de ce nu se dau și pentru semestrul I, deci practic legea se va respecta doar din februarie”,

ne-a declarat Natanael Iriciuc.

Denisa GREGA

 

Despre admin 6350 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.