NASA: „Schimbările climatice” sunt cauzate de modificările orbitei solare a Pământului și înclinării axiale (nu sunt cauzate de om)

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

De mai bine de 60 de ani, Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA) știe că modificările care apar la modelele meteorologice planetare sunt complet naturale și normale. Dar agenția spațială, indiferent de motiv, a ales să lase farsa încălzirii globale creată de om să persiste și să se răspândească, în detrimentul libertății umane.

Pentru a fi exact, în anul 1958, NASA a observat pentru prima dată că schimbările pe orbita solară a pământului, împreună cu modificările înclinării axiale a pământului, sunt responsabile de ceea ce oamenii de știință climatică au numit astăzi drept „încălzire” (sau „răcire”, în funcție de agenda lor).

În 2000, NASA a publicat pe site-ul său Observatorul Pământului informații despre Teoria Climei Milankovitch, dezvăluind că planeta se schimbă, de fapt, din cauza unor factori străini care nu au absolut nicio legătură cu activitatea umană.

Aceste informații încă nu au trecut în mass-media, de aproximativ 19 ani, motiv pentru care [persoanele cu agende ascunse] au început acum să pretindă că mai avem doar 18 luni, înainte ca planeta să moară din cauza unui exces de dioxid de carbon (CO2).

Adevărul este, însă, mai mult pe linia a ceea ce astrofizicianul sârb Milutin Milankovitch, după care este numită Teoria Climei Milankovitch, a propus, modul în care variațiile sezoniere și latitudinale ale radiațiilor solare care lovesc pământul în moduri diferite și în diferite momente au cel mai mare impact asupra schimbărilor climatice.

Cele două imagini de mai jos (de Robert Simmon, NASA GSFC) ajută la ilustrarea acestui lucru, cu prima înfățișare a pământului pe o orbită aproape zero, iar cea de-a doua cu pământul pe o orbită de 0,07. Această schimbare orbitală este reprezentată de forma excentrică, ovală, din a doua imagine, care a fost exagerată intenționat în scopul de a arăta schimbarea masivă de distanță care se produce între pământ și soare, în funcție de perigeu sau apogeu.

Excentricitatea orbitei Pământului se schimbă lent în timp, de la aproape zero la 0,07. Pe măsură ce orbita devine mai excentrică (ovală), diferența dintre distanța de la Soare la Pământ la perigeu (cea mai apropiată de soare) și apogeu (cea mai îndepărtată) devine din ce în ce mai mare. Rețineți că Soarele nu este în centrul elipsei orbitale a Pământului, ci este unul dintre punctele focale.

Notă: Excentricitatea orbitei prezentată în imaginea inferioară este de 0,5 extrem de exagerată. Chiar și excentricitatea maximă a orbitei Pământului – 0,07 – ar fi imposibil de arătat la rezoluția unei pagini web. Chiar și așa, la excentricitatea actuală, Pământul este cu 5 milioane de kilometri mai aproape de Soare la perigeu decât la apogeu. (Imagini de Robert Simmon, NASFC GSFC)

Cel mai important factor care afectează clima Pământului este Soarele

În ceea ce privește oblicitatea pământului sau modificarea înclinării axiale, cele două imagini de mai jos (Robert Simmon, NASA GSFC) arată gradul în care pământul se poate deplasa atât pe axa sa, cât și pe orientarea sa de rotație. La înclinări mai mari, anotimpurile pământului devin mult mai extreme, în timp ce la înclinările inferioare devin mult mai blânde. O situație similară există pentru axa de rotație a Pământului, care, în funcție de care emisferă este îndreptată spre Soare în timpul perigeului, poate afecta foarte mult extremele sezoniere dintre cele două emisfere. 

StângaSchimbarea înclinării axei Pământului (oblicitate) influențează amploarea schimbărilor sezoniere. La înclinările mai mari anotimpurile sunt mai extreme, iar la cele mai joase sunt mai blânde. Înclinarea axială curentă este de 23,5 °.

DreaptaPrecesiunea – modificarea orientării axei de rotație a Pământului [aceasta poate fi văzută mai clar într-o animație (mică (290 kB QuickTime) sau mare (1.2 MB QuickTime))] – modifică orientarea Pământului în raport cu perigeul și apogeul. Dacă o emisferă este îndreptată spre soare la perigeu, acea emisferă va fi îndepărtată spre apogeu, iar diferența de anotimpuri va fi mai extremă. Acest efect sezonier este inversat pentru emisfera opusă. În prezent, vara nordică are loc aproape de apogeu.

Pe baza acestor variabile diferite, Milankovitch a reușit să vină cu un model matematic cuprinzător, capabil să calculeze temperaturile de suprafață pe pământ care se întorc în timp, iar concluzia este simplă: clima Pământului a fost mereu în schimbare și este într-o constantă stare de flux și nu datorită vinei noastre ca ființe umane.

Când Milankovitch și-a prezentat prima oară modelul, acesta a fost ignorat aproape jumătate de secol. Apoi, în 1976, un studiu publicat în revista Science a confirmat că teoria lui Milankovitch este, de fapt, exactă și că ea corespunde diferitelor perioade de schimbări climatice care au avut loc de-a lungul istoriei.

În 1982, la șase ani de la publicarea acestui studiu, Consiliul Național de Cercetări al Academiei Naționale de Științe a Statelor Unite a adoptat teoria lui Milankovitch drept adevăr, declarând că: „…variațiile orbitale rămân cel mai bine examinat mecanism de schimbare climatică pe scări de timp de zeci de mii de ani și sunt de departe cel mai clar caz al unui efect direct al schimbării expunerii solare asupra atmosferei inferioare a Pământului.”

Dacă ar trebui să rezumăm totul într-o singură frază, ar fi aceasta: cel mai mare factor care influențează modelele de vreme și climatice de pe pământ este soarele, periodic. În funcție de poziția pământului față de soare la un moment dat, condițiile climatice vor varia dramatic, ba chiar vor crea anomalii drastice care sfidează tot ceea ce oamenii au crezut că știu despre modul în care a funcționat pământul.

Notă bloggerAșa cum am mai publicat în articole din această categorie, adică faptul că propaganda „încălzirii globale” ne disperă zilnic la TV că suntem în pericol de extincție este un mare fals, pentru a avea motivație ca din nou o elită să-și umple buzunarele cu anumite taxe pe carbon etc. Mai mult decât atât, fostul candidat la prezidențiale, Al Gore, a creat o adevărată teorie a încălzirii globale, cu conferințe și expuneri de câteva ore, public. Psihopatul Bill Gates a ajuns să abereze că oamenii sunt un pericol major la existența planetei, din cauză că respirăm și eliminăm în atmosferă dioxid de carbon și de aici necesitatea reducerii numărului populației globale prin vaccinări, infertilizări, mai nou prin introducerea unui MicroCIP pentru infertilitate…

Pentru ei și familiile lor le-ar fi necesari doar cca. 500.000 de sclavi care să-i servească, restul ar trebui uciși… Nu mai mult decât Brzinzki, fostul ideolog al Cabalei și mentorul manualelor de luptă ale armatei americane, pe care l-a luat Aghiuță acum vreo 3-4 ani, spunea că „…este mai ușor și profitabil să ucizi un milion de oameni decât să te apuci să-i convingi.” 

Deci, dragilor, nu mai credeți în aceste aberații. Ori dacă mai punem la socoteală și faptul că Soarele și-a accelerat activitatea și datorită impulsurilor de Lumină Divină din centrul galactic, atunci avem imaginea de ansamblu a ceea ce înseamnă această „încălzire globală”. (sursa: https://www.naturalnews.com)

AL PRESS

Despre admin 6577 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

  1. Aveți probleme serioase cu termenii aopogeu și perigeu. Aceste cuvinte se folosesc pentru corpurile ce orbitează Pământul, nu Soarele, așa încât putem spune că Luna se poate afla la apogeu sau perigeu. În cazul Pământului, deoarece orbitează Soarele folosim cuvintele afeliu și periheliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.