NASA a dat undă verde primului zbor cu echipaj uman la bordul rachetei SpaceX

NASA a anunţat că a dat undă verde lansării, miercuri, 27 mai 2020, a doi astronauţi americani la bordul unei rachete SpaceX, fiind primul zbor american cu echipaj uman din 2011, relatează AFP.

Înalţi oficiali ai agenţiei spaţiale şi ai companiei Elon Musk s-au reunit de joi la Centrul spaţial Kennedy, în Florida, pentru a verifica dacă totul este pregătit şi sigur pentru misiune. Robert Behnken şi Douglas Hurley vor decola pe 27 mai la 16:33 (20:33 GMT) la bordul unei capsule Crew Dragon, spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), căreia i se vor alătura a doua zi.

O nouă eră a explorărilor spaţiale este pe cale să înceapă, odată cu reluarea lansărilor de astronauţi americani, cu rachete de producţie americană, de pe pământ american, după o pauză de aproape 10 ani în care transportul în spaţiu al astronauţilor americani a fost asigurat de rachete şi capsule de concepţie rusă din clasa Soyuz, conform NASA.

Începând din iulie 2011, americanii au depins de rachetele ruseşti pentru a ajunge la bordul ISS.

„Alături de partenerii noştri de la SpaceX, @Astro_Doug şi @AstroBehnken vor fi lansaţi către Staţia Spaţială cu capsula Crew Dragon, pe o rachetă Falcon 9″, a adăugat Bridenstine, referindu-se la astronauţii Doug Hurley şi Bob Behnken.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.