Mobilier din Danemarca pentru Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Şcolile rurale din județul Timiș se mobilează din donaţii  din Danemarca. Camionul cu mobilier şcolar, sosit săptămâna aceasta, la Balinț, se înscrie de data aceasta într-un program mai amplu de transporturi umanitare. Acum câțiva ani, aceeași fundație a donat Școlii Gimnaziale din Bethausen mobilier școlar.

Transportul de mobilier şcolar a fost perfectat împreună Primăria Comunei Balinț și cu partenerii din Danemarca, în urma vizitei domnului Petru Anghel, în cursul anului 2020, la Școala Gimnazială Balinț, unde au avut loc discuții legate de această donație, însă din cauza pandemiei COVID 19 mobilierul nu a putut fi adus decât acum.

„Am solicitat  în scris mobilierul necesar, iar această fundație umanitară a răspuns pozitiv solicitării noastre. Întreaga logistică, inclusiv cheltuielile de transport, au fost asigurate de asociația Braedstrup  Humaniter  Forening din Danemarca. Mobilierul şcolar este format în principal din bănci şi scaune pentru mai multe clase de elevi, dar am primit  table, mese, scaune directoriale și jucării pentru grădinițele din comună. Mulțumim foarte mult pentru mobilierul donat, care este de calitate și foarte necesar, având în vedere că noi nu dispunem de fonduri suficiente pentru a achiziționa mobilier nou. Dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare între școala noastră şi această fundație umanitară au făcut activitatea mai uşoară dascălilor şi elevilor noștri”,

ne-a declarat directoarea școlii, prof. Mihaela Kristof.

Preşedintele Asociaţiei, Petru Anghel, consideră că donaţiile făcute vor contribui la asigurarea pe mai departe a condiţiilor corespunzătoare procesului educaţional în şcolile din mediul rural din județ.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.