Misterul omului care a căzut din cer. Nici după doi ani nu se știe cine e

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ziua de 30 iunie 2019 rămâne una plină de mister. Atunci, un bărbat a căzut din cer, într-o grădină din Londra. Anchetatorii nu au reusit să afle nici acum identitatea bărbatului. Au fost câteva indicii, dar toate pistele s-au blocat la un moment dat.

Nici în ziua de azi nu se cunoaste identitatea omului care a căzut dintr-un avion al companiei Kenya Airways, cu destinatia Nairobi-Londra, aeronava aterizând ulterior pe aeroportul Heathrow. Un localnic a relatat că trupul a aterizat la distantă de un metru de un vecin care făcea plajă în grădină.

Cazul a fost preluat voluntar de Paul Graves de la unitatea specializată în criminalistică.  Ipoteza pe care s-a mers de la început a fost că bărbatul a vrut să călătorească clandestin si s-a ascuns în zona trenului de aterizare al avionului. Politia a luat legătura cu conducerea aeroportului Heathrow, unde personalul a cercetat zona respectivă a avionului. S-a constatat că era suficient spatiu pentru ca o persoană să se ghemuiască si să se ascundă acolo.

De altfel, acolo a fost găsit un rucsac kaki cu initialele MCA scrise pe el. În rucsac erau doar niste pâine, o sticlă de suc, o sticlă de apă si o pereche de ciorapi. Graves a tras prima concluzie: bărbatul îsi luase la el doar lucruri esentiale pentru supravietuire.

Un indiciu i-a atras atentia: în ruscac au fost găsite câteva monede din Kenya, iar sticla de suc fusese vândută de un magazin kenyan, ceea ce a arătat că pasagerul s-a urcat în avion din Nairobi. În septembrie 2019, la trei luni după ce a preluat cazul, Graves a mers în Kenya, în speranta de a descoperi informatii care l-ar fi putut ajuta la identificarea persoanei.

A vizitat mahalalele din jurul aeroportului. A vizitat morminte, care erau pline de trupuri nerevendicate de nimeni. I-au fost puse la dispozitie imagini de pe aeroportul din Nairobi si date despre pasageri, dar nu a aflat nimic care l-ar fi putut ajuta în dezlegarea misterului.

Detectivul s-a gândit că pasagerul clandestin ar fi putut fi un muncitor de pe aeroport, un manipulator de bagaje, dar oficialii aeroportului kenyan au insistat că nu le lipsea niciun angajat. Cazul era tot mai confuz.

La întoarcerea în Marea Britanie, Graves a făcut public un portret-robot al pasagerului, reconstruit de criminalisti, alături de obiectele găsite în rucsacul lui.

În noiembrie, reporterii Sky News au publicat rezultatele unei anchete în care au sustinut că l-au identificat pe pasagerul clandestin ca fiind Paul Manyasi, care avea 29 de ani si lucra ca angajat care făcea curătenie pe aeroport.

S-a crezut că misterul a fost elucidat, dar o vizită la familia asa-zisului Paul Manyasi a lămurit situatia: primiseră bani pentru a declara că pasagerul din avion era ruda lor.

Identitatea omului care a căzut pe pământ în 30 iunie 2019 nu a fost niciodată aflată. El a fost înmormântat în 26 februarie 2020, în prezenta doar a unui oficial al ambasadei din Kenya.

Din 2014, peste 10.000 de oameni de persoane au murit pe rutele de migratie, dar cel mai probabil aceste cifre oficiale sunt doar o mică parte dintr-o imagine reală mult mai tragică.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.