Miriam Faur, primul loc la Olimpiada Naţională de Limba Germană

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” este din nou în frunte, la etapa națională a Olimpiadei de Limba Germană Modernă. Săptămâna trecută, a avut loc, la Craiova, Olimpiada Naţională de Limba Germană Modernă, competiţie în urma căreia eleva Miriam Faur, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, sub îndrumarea prof. Astrid Tătar, a obţinut locul I (nivel european B2). „Astfel de elevi fac cinste prestigiosului Colegiu, întărind convingerea că performanța școlară poate fi obținută cu multă muncă și dedicație”, a declarat directorul acestei instituții, prof. Aurelian Sima Aurelian.

De altfel, ultima săptămână a lunii martie a fost marcată la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” de sărbătorirea Francofoniei. După un parcurs foarte aglomerat, căruia i-au făcut față cu succes, elevii claselor care studiază limba franceză își prezintă reușitele: Olimpiada de limba franceză,etapa județeană: Blotea Andrada, clasa a IX-a D – Locul al III-lea.

Concursurile județene și interjudețene organizate pentru celebrarea Francofoniei: 1. Laza Dragoș, clasa a X-a E – locul I la Concursul județean Les meilleurs créations. 2. Seracoveanu Eduard, clasa a V-a B – locul al II-lea la Concursul județean Les meilleurs créations. 3. Echipa Arobase, formată din Stancu Denis, Bălgrădean Andrei și Stegărița Darius, Premiul Special, Concursul interjudețean  A la Une. Concursurile au fost organizate la Timișoara, în colaborare cu Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon”, Institutul Francez din Timișoara și ISJ Timiș.

În cadrul școlii, în săptămâna 26-30 martie, s-a organizat o expoziție de proiecte „Je vous propose de passer les vacances dans mon hôtel”, câștigătoare fiind eleva Lisa Popescu, din clasa a XI-a D, cu cel mai inovativ proiect prezentat în domeniul turistic. La concursul de Haiku, în română și franceză, au ieșit câștigători elevii claselor a X-a D și a X-a C, cu cele mai originale interpretări.

Și totul s-a încheiat perfect prin anunțul venit de la Insitutul Francez, care confirmă faptul că elevele Ana Podean și Oana Căliman, din clasa a XI-a D, au obținut Certificarea DELF, nivel B1, în urma examenului susținut în luna februarie. Elevii au fost pregătiți de profesoarele Maria Păcurar și Raluca Munteanu. „Le urez vacanță plăcută elevilor noștri, îi felicit pentru rezultatele frumoase și îi așteptăm și pe alți copii de la toamnă sa facă parte din echipa Francobredi, la gimnaziu și la liceu”, a declarat prof. dr. Sima Ioan Aurelian, directorul Colegiului Național „Coriolan Brediceanu”.

Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.