Ministrul Culturii a vizitat Biblioteca Municipală Lugoj

Share Button

Două instituții lugojene, Biblioteca Municipală și Casa Bredicenilor, au fost vizitate, săptămâna trecută, de către ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și de senatorul de Timiș Alina Gorghiu, însoțiți de primarul Claudiu Buciu și viceprimarul Bogdan Blidariu.

Cu acest prilej, ministrul Bogdan Gheorghiu a anunțat că a decis ca Ministerul Culturii să devină partener al Bibliotecii Municipale Lugoj, urmând să fie realizat un program cultural pentru susținerea lecturii la nivelul publicului tânăr.

„Am vizitat Biblioteca Municipală Lugoj alături de Alina Gorghiu, vicepreședinta Senatului României, și de Claudiu Buciu, noul primar al municipiului, deoarece susțin valorificarea culturală și economică a unor astfel de spații. Biblioteca a fost înfiinţată în anul 1951, iar din anul 1968 funcţionează în vechea clădire a poștei, de pe strada Ion Creangă nr. 1 – de altfel am aflat astăzi că unii lugojeni încă o mai numesc și „Poşta veche”.

Am decis ca Ministerul Culturii să devină partener al acestei instituții atât de importante pentru comunitatea din Lugoj și urmează să realizăm un program cultural pentru susținerea lecturii la nivelul publicului tânăr. În prezent, Biblioteca Municipală Lugoj este un centru cultural activ ce se află într-un amplu proces de renovare.

Lucrările au vizat sala de împrumut de carte pentru adulți și au presupus dislocarea a mai mult de 100 de rafturi de bibliotecă și a peste 25.000 de cărți. Mulțumim echipei Bibliotecii Municipale Lugoj pentru explicațiile oferite și căldura cu care ne-a primit!”, a transmis ministrul Bogdan Gheorghiu.

Denisa GREGA

 

238

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.